Rodruza

Living bricks: Rodruza brengt elk gebouw tot leven

Varieer met formaat, kleur en structuur. Rodruza heeft gevelstenen voor elke stijl. Breng een idee tot leven en laat de steen onderdeel worden van uw ontwerp!

per pagina

6 producten

 1. Rodruza Rossum Handvorm Waalformaat Bekijk Product
  Rodruza Rossum Handvorm Waalformaat
  Vanaf € 0,33 per stuk
  Direct de laagste prijs
  €0,27 excl. btw
  Bekijk product
 2. Rodruza Zandberg Vormbak Waalformaat Bekijk Product
  Rodruza Vormbak Waalformaat Zandberg
  Vanaf € 0,61 per stuk
  Direct de laagste prijs
  €0,50 excl. btw
  Bekijk product
 3. Rodruza Handvorm Waalformaat Zandberg Bekijk Product
  Rodruza Handvorm Waalformaat Zandberg
  Vanaf € 0,48 per stuk
  Direct de laagste prijs
  €0,40 excl. btw
  Bekijk product
 4. Rodruza Zandberg Wasserstrich Vormbak Waalformaat Bekijk Product
  Rodruza Wasserstrich Vormbak Waalformaat Zandberg
  Vanaf € 0,58 per stuk
  Direct de laagste prijs
  €0,48 excl. btw
  Bekijk product
 5. Rodruza Rossum Vormbak Waalformaat Bekijk Product
  Rodruza Rossum Vormbak Waalformaat
  Vanaf € 0,31 per stuk
  Direct de laagste prijs
  €0,26 excl. btw
  Bekijk product
 6. Rodruza Rossum Wasserstrich Vormbak Waalformaat Bekijk Product
  Rodruza Rossum Wasserstrich Vormbak Waalformaat
  Vanaf € 0,51 per stuk
  Direct de laagste prijs
  €0,42 excl. btw
  Bekijk product
per pagina

6 producten

Advies nodig?

Vraag de specialist!

De metselstenen van Rodruza Baksteen moeten elk gebouw tot leven brengen. Living Bricks, dat is het motto van deze gevelsteen leverancier. Hoge kwaliteit, uitstraling en esthetiek zijn de speerpunten waar de Nederlandse steenfabriek zich op richt. Het hoofdkantoor van het bedrijf is Rodruza Nijmegen. De bakstenen echter, worden geproduceerd verdeeld over 2 productlocaties, namelijk:

Rodruza gevelsteen

Om het motto van Rodruza kracht bij te zetten hebben ze een breed assortiment gevelstenen ontwikkeld. Met de bakstenen van Rodruza kunt u eindeloos variëren in kleur, formaat en structuur. Van een standaard zwarte steen, tot oranje bont of aubergine bont gesinterd. De mogelijkheden zijn eindeloos. Het assortiment bevat daarnaast waalformaat, dikformaat en hilversumsformaat stenen. En wat te denken van de verschillende structuren, zoals handvorm, vormbak, wasserstrich en bont, effen, gesinterd. Welke vorm, kleur of afwerking u ook kiest, met een steen van Rodruza komt uw ontwerp gegarandeerd tot leven.

Duurzaam ondernemen

Respect voor flora en fauna, maar ook voor mens en milieu. Dit is de basis van alle bedrijfsactiviteiten binnen Rodruza. Van de arbeidsplekken in de fabriek tot de opleiding van medewerkers; er wordt veel geïnvesteerd in zo duurzaam mogelijke arbeidsomstandigheden.

Rodruza          

Duurzame grondstoffen

Lokale rode rivierklei staat al sinds de oorsprong als belangrijkste grondstof aan de basis van de meeste bakstenen die Rodruza produceert. Klei is een zichzelf vernieuwbare grondstof, die oneindig beschikbaar blijft. Er wordt daarnaast bij de winning van klei ook samengewerkt met natuurmonumenten. Dit levert een mooi resultaat voor beide partijen. Er wordt een mooie collectie gevelstenen gefabriceerd en tegelijkertijd ontstaat er een beschermd natuurgebied op deze locaties. 

Rodruza Zandberg

De steenfabriek Rodruza Zandberg maakt ook gebruik van deze duurzame rivierklei. De fabriek is gelegen in Gendt, vlakbij het hoofdkantoor in Nijmegen. Een groot deel van het assortiment van Rodruza wordt geproduceerd op de Zandberg. Hier worden ook de minder voorkomende formaten gemaakt. Onderstaande sorteringen worden hier geproduceerd:

 • Waalformaat (handvorm, vormbak, wasserstrich)
 • Dikformaat (handvorm, vormbak, wasserstrich)
 • Hilversumsformaat (handvorm, vormbak, wasserstrich)

Rodruza Rossum

De steenfabriek in Rossum is een wat kleinere fabriek waar enkel waalformaat stenen worden geproduceerd. De fabriek maakt gebruik van dezelfde klei als de fabriek in Gendt. Deze wordt vaak vervoerd in een energiezuinig scheepstransport. In deze fabriek worden landelijk bekende sorteringen als de Alems rood en Rossums bont geproduceerd. Verder worden hier ook onderstaande types metselstenen geproduceerd.

 • Handvorm
 • Vormbak
 • Wasserstrich

Rodruza metselstenen kopen?

Bent u op zoek naar gevelstenen van Rodruza of heeft u hulp nodig bij uw keuze? Gebruik dan de gevelstenenconfigurator op de website van Rodruza of bestel direct via onze website! 

rodruza