Vandersanden

Samen voor langdurig mooie gevels

Meer dan 100 verschillende metselstenen. Allemaal met een eigen look and feel. Handvorm, vormbak, strengpers, vandersanden heeft het allemaal.

per pagina

6 producten

 1. Vandersanden Wasserstrich Waalformaat Bekijk Product
  Vandersanden Wasserstrich Waalformaat
  Vanaf € 0,48 per stuk
  Direct de laagste prijs
  €0,40 excl. btw
  Bekijk product
 2. Vandersanden Handvorm Waalformaat Attitude Collectie Bekijk Product
  Vandersanden Handvorm Waalformaat Attitude Collectie
  Vanaf € 0,41 per stuk
  Direct de laagste prijs
  €0,34 excl. btw
  Bekijk product
 3. Vandersanden Handvorm Waalformaat Impulse Collectie Bekijk Product
  Vandersanden Handvorm Waalformaat Impulse Collectie
  Vanaf € 0,42 per stuk
  Direct de laagste prijs
  €0,35 excl. btw
  Bekijk product
 4. Vandersanden Handvorm Waalformaat Nostalgie Collectie Bekijk Product
  Vandersanden Handvorm Waalformaat Nostalgie Collectie
  Vanaf € 0,56 per stuk
  Direct de laagste prijs
  €0,46 excl. btw
  Bekijk product
 5. Vandersanden Handvorm Waalformaat Zero Collectie Bekijk Product
  Vandersanden Handvorm Waalformaat Zero Collectie
  Vanaf € 0,44 per stuk
  Direct de laagste prijs
  €0,36 excl. btw
  Bekijk product
 6. Vandersanden Handvorm Waalformaat Presence Collectie Bekijk Product
  Vandersanden Handvorm Waalformaat Presence Collectie
  Vanaf € 0,41 per stuk
  Direct de laagste prijs
  €0,34 excl. btw
  Bekijk product
per pagina

6 producten

Advies nodig?

Vraag de specialist!

Vandersanden Group is een familiebedrijf dat zich door de jaren heen ontwikkeld heeft tot een internationaal opererend bedrijf dat jaarlijks maar liefst 500 miljoen bakstenen produceert. De Vandersanden baksteen is een duurzaam natuurproduct dat ten minste 100 jaar meegaat. Om te voorkomen dat de gevelstenen vervuild raken, worden de kleuren die gevoeliger blijken te zijn voor het ontstaan van vervuilingen na productie meteen geïmpregneerd. Om de Vandersanden stenen water af te laten stoten, zijn deze tevens voorzien van een coating.

Productieproces gevelsteen Vandersanden

De Vandersanden bakstenen worden vervaardigd uit lucht, vuur, zand, klei en water en bestaan dan ook slechts uit natuurlijke elementen. De tunnelovens waarin de stenen gebakken worden, werken op gas. De warme lucht die vrijkomt bij het bakken van de gevelstenen wordt opgevangen, zodat deze hergebruikt kan worden tijdens het drogingsproces. Vanuit dit duurzame proces ontstaan gevelstenen in de vormen:

Vandersanden

Belangrijke bedrijfswaarden Vandersanden

Naast het gebruik van natuurlijke materialen voor de productie, is ook het voorkomen van het ontstaan van afval een van de speerpunten van Vandersanden bv. Het grondwater dat gebruikt wordt bij het produceren van de bakstenen circuleert in een gesloten kring in plaats van dat het geloosd wordt. Verder draagt Vandersanden er zorg voor dat er tijdens het productieproces:

 • Minder geluidsoverlast is;
 • Minder uitlaatgassen uitgestoten worden.

Assortiment gevelstenen Vandersanden

In Hedikhuizen is de Vandersanden Steenfabriek gevestigd. Tevens is hier een Vandersanden Toonzaal te vinden waar u de collectie bakstenen kunt komen bekijken. Behalve de vestiging in Hedikhuizen is er ook een vestiging in Spijk en is er een drietal vestigingen in België. Vandersanden beschikt over een ruim assortiment gevelstenen in diverse vormen, formaten en kleuren. Voor een voegloze gevel kiest u voor de Vandersanden Zero, welke beschikbaar is in vele kleuren zoals de Vandersanden Lithium. Ook zijn er de Vandersanden Steenstrips en produceert Vandersanden de volgende isolatiesystemen:

 • Vandersanden E-Board
 • Vandersanden E-Brick 

Vandersanden bakstenen kopen?

Ook in ons assortiment vindt u de Vandersanden gevelsteen in velerlei kleuren, structuren en stijlen. Zo zijn er stenen in rood- en bruintinten, maar ook heeft u de keuze uit bakstenen in geel en crème en grijs tot zwart. De Vandersanden gevelstenen die wij verkopen, zijn:

Op onze website vindt u de Vandersanden prijzen. Heeft u de gewenste steen gevonden? Bestel deze dan direct of vraag eerst een offerte aan! Bent u nog niet zeker over de vorm of kleur? Bestel dan eerst een set monsterstenen!

Vandersanden