Vanaf € 130,07
Vanaf € 12,64 per m²
Direct de laagste prijs
€10,45 excl. btw
+ -

H-klinkers 8 cm

 1. Levertijd op aanvraag
 2. Transportkosten: € 90,00
 3. Afhalen in overleg
  i

  Afhaaltoeslag Voor afhaalorders met een orderbedrag lager dan € 300,- rekenen wij een toeslag van 10%.

  Voorraad Niet alle artikelen zijn standaard op voorraad. Neem eerst contact op.

Omschrijving

H-klinkers 8 cm zijn net als betonklinkers veel gebruikt als projectbestrating. H-klinkers 8 cm worden veelal gebruikt voor agrarische en bedrijfsmatige toepassingen, zoals erfbestrating. H-profielstenen zijn bestand tegen zware belasting en zorgen voor een strakke bestrating met een grillige voeg. H-klinkers zijn maatvast, bestand tegen zware belasting en voeren regenwater snel af.

Kenmerken van H-Klinkers 8 cm

De eerste keus nieuwe H-klinkers in 8 cm dikte worden door ons rechtstreeks vanaf de fabriek geleverd. U koopt daardoor de H-profielstenen tegen de scherpste prijs. Levering in volle pakken à 10,29 m² per pak. Om uw straatwerk helemaal af te maken hebt u ook Randstenen en Halve H-klinkers nodig:

Aandachtspunten

 • De kleur van betonproducten zal na verloop van tijd in meer of mindere mate wat valer worden. Hierdoor zullen eventuele kleurnuances wat naar elkaar toe trekken.
 • Betonproducten zijn gevoelig voor kalkuitbloei. Lees in ons blog meer over kalkuitbloei.
 • Fabrikanten van (sier-)bestrating houden altijd rekening met een zekere maattolerantie. Dit betekent dat een gekochte steen enkele millimeters dikker, dunner, groter of kleiner kan uitvallen.
 • Dit product aftrillen? Dit mag pas 28 dagen ná productiedatum. Lees hierover meer in het verwerkingsadvies.

Specificaties

Productnaam H-Klinkers
Afmeting 16,4x20 cm
Dikte 8 cm
Materiaal Beton
Toepassing Projectbestrating, Pad, Oprit
Kwaliteit 1e keus
Vorm H profielsteen

Verwante producten

Reviews over H-klinkers 8 cm

Schrijf een review over H-klinkers 8 cm

Leuk dat je een review komt schrijven!
Je mening helpt anderen met hun keuze.

Beoordeling

Verwerkings Advies

U wilt natuurlijk het mooiste resultaat bereiken met de aanleg van uw nieuwe bestrating. Voordat u overgaat tot de aanschaf van H-klinkers 8 cm leest u eerst ons Verwerkingsadvies Stenen en Klinkers.

Downloads

Video 1 - Betonstenen
Betonsteen is een steensoort gemaakt van cement, zand en water. Vaak is er nog een natuurlijke kleurstof aan toegevoegd. Betonsteen is in verschillende kleuren en maten verkrijgbaar. Omdat beton op verschillende manieren bewerkt kan worden, kun je er allerlei verschillende sferen mee creëren. Zo zijn er geslepen, geborstelde, gestraalde en gewassen betontegels verkrijgbaar. Betontegels zijn betaalbaar, gaan lang mee en zijn redelijk eenvoudig zelf te leggen. Naast betonnen stenen, tegels en muurelementen kun je ook stapelblokken, traptreden en bloembakken van beton in je tuin plaatsen. Gebruik je betontegels voor een pad of oprit, dan moeten de tegels minimaal zes centimeter dik zijn, anders breken ze.

 

Video 2 - Kantopsluiting
De basis van een goede fundering is de kantopsluiting. Dit is een stevige houten, betonnen of natuurstenen rand om je terras of langs je oprit, die voorkomt dat je tegels gaan verschuiven, uitlopen of verzakken.

 

Video 3 - Funderen
Een mooie bestrating is niets zonder een stevige ondergrond of fundering. In drie stappen leg je de ondergrond voor een sfeervol natuurstenen terras of een prachtige oprit en gaat de fundering jaren mee.

 

Video 4 - Legverbanden
Je kunt de tegels in je tuin of op je oprit op verschillende manieren leggen, ook wel een legverband of patroon genoemd. Op een terras is het vooral belangrijk dat het patroon er mooi uitziet, terwijl je oprit vooral stevig moet zijn om spoorvorming te voorkomen. Welk legverband of patroon je legt is afhankelijk van de kleur en grootte van de steen en de indeling van je tuin. Voor alle stenen geldt dat de hoogte belangrijk is: hoe dikker de steen, des te steviger de oprit of het terras wordt.