Fundering

per pagina

Items 1-12 van 14

Pagina
 1. Bouwstaalmat Onbehandeld 150 x 150 Bekijk Product
  Bouwstaalmat Onbehandeld 150x150
  Vanaf € 18,76 per stuk
  Direct de laagste prijs
  €15,50 excl. btw
  Bekijk product
 2. Bouwstaalmat Gegalvaniseerd Bekijk Product
  Bouwstaalmat Gegalvaniseerd
  Vanaf € 5,99 per stuk
  Direct de laagste prijs
  €4,95 excl. btw
  Bekijk product
 3. Betonijzer staaf Bekijk Product
  Bouwstaal Staven Onbehandeld 6 m¹
  Vanaf € 3,02 per stuk
  Direct de laagste prijs
  €2,50 excl. btw
  Bekijk product
 4. Betonnen Vloerbalk (Broodjesvloer) Bekijk Product
  Betonnen Vloerbalk (Broodjesvloer)
  Vanaf € 9,56 per m¹
  Direct de laagste prijs
  €7,90 excl. btw
  Bekijk product
 5. Betonribben 230x45x40 mm Bekijk Product
  Betonribben 230x45x40 mm
  Nu € 0,67 per stuk
  Direct de laagste prijs
  €0,55 excl. btw
  Bekijk product
 6. Hunebed 100 x 65 x 40 mm Bekijk Product
  Hunebed - 100x65x40 mm
  Nu € 14,34 per zak
  Direct de laagste prijs
  €11,85 excl. btw
  Bekijk product
 7. Hunebed 85 x 65 x 30 mm Bekijk Product
  Hunebed - 85x65x30 mm
  Nu € 22,39 per zak
  Direct de laagste prijs
  €18,50 excl. btw
  Bekijk product
 8. Hunebed - 105 x 65 x 50 mm Bekijk Product
  Hunebed - 105x65x50 mm
  Nu € 15,73 per zak
  Direct de laagste prijs
  €13,00 excl. btw
  Bekijk product
 9. Betonplex Berken Bekijk Product
  Betonplex Berken
  Vanaf € 33,06 per plaat
  Direct de laagste prijs
  €27,32 excl. btw
  Bekijk product
 10. Isobouw PowerKist Funderingsbekisting Bekijk Product
  Isobouw PowerKist Funderingsbekisting
  Vanaf € 15,86 per m¹
  Direct de laagste prijs
  €13,11 excl. btw
  Bekijk product
 11. Isobouw PowerKist Bovenbeugel Bekijk Product
  Isobouw PowerKist Bovenbeugel
  Vanaf € 1,24 per stuk
  Direct de laagste prijs
  €1,02 excl. btw
  Bekijk product
 12. Isobouw PowerKist Haringen - Bundel à 10 stuks Bekijk Product
  Isobouw PowerKist Haringen - Bundel à 10 stuks
  Nu € 0,83 per stuk
  Direct de laagste prijs
  €0,69 excl. btw
  Bekijk product
per pagina

Items 1-12 van 14

Pagina

Wanneer u een woning gaat bouwen, is het aanleggen van de fundering de eerste stap. De fundering heeft als doel ervoor te zorgen dat het gewicht van het gebouw, en de daarop uitgeoefende krachten zoals weersinvloeden, aan de ondergrond overgedragen kunnen worden. Funderingen kunnen onderverdeeld worden in een:

Fundering op staal

Bij een fundering op staal, ofwel een rechtstreekse fundering, dient de draagkrachtige zandlaag waar het gebouw op komt te staan tot maximaal 1 tot 2 meter onder het maaiveld te liggen. Dit is in het grootste deel van Nederland het geval. Als er sprake is van een slechte bovengrond, dan wordt deze verwijderd voordat er begonnen wordt met de aanleg van een fundering. Onder de dragende muren wordt met behulp van gewapend beton, beton in combinatie met bouwstaal, een verbrede zone gerealiseerd. De funderingsbalken moeten breder zijn dan de dragende muren die de fundering moeten gaan dragen. Wanneer de dragende grond zich echter op dieper dan 5 meter bevindt, dan is het noodzakelijk een dieptefundering te plaatsen. Om met zekerheid vast te kunnen stellen of een rechtstreekse fundering mogelijk is, is grondonderzoek door professionals nodig.

Fundering op palen

Een fundering op palen gaat dieper de grond in dan een fundering op staal. Dit is in sommige gevallen ook zeker nodig, omdat de draagkrachtige grond soms te diep ligt. Dit is onder andere het geval in de dichtstbevolkte gebieden van Nederland; het gebied in en rondom de Randstad. Hier is het aanleggen van een stevige rechtstreekse fundering niet mogelijk. Dit is tevens het geval bij een ondergrond van veen-, klei- of moerasgrond. Bij een fundering op palen wordt door middel van het plaatsen van betonnen of houten palen een zeer stevige fundering gecreëerd. Wel gaat dit type fundering gepaard met hogere kosten.

Fundering

Soorten bekisting voor het aanleggen van een fundering

Bekisting is nodig om een fundering aan te kunnen leggen. Dit is een tijdelijk of permanent aangebrachte vorm waar beton in gestort kan worden. Dit kan op verschillende manieren gerealiseerd worden. Welke vorm van bekisting het meest geschikt is, is van meerdere factoren afhankelijk. Er kan onderscheid worden gemaakt tussen een:

Hardhouten bekisting

Bent u redelijk handig en gaat u zelf een fundering aanleggen? Dan is een hardhouten bekisting een goede keuze. Hout is namelijk vrij eenvoudig te timmeren en is dus bij uitstek een klus voor de doe-het-zelver. Afhankelijk van de oppervlakte kiest u voor een bepaalde houtsoort. Zo volstaan steigerplanken bij kleinere funderingen, maar is betonplex vanwege de hogere draagkracht een betere keuze bij een fundering met een groter oppervlakte. Een houten bekisting wordt achteraf ontkist, ofwel verwijderd.

EPS-bekisting

EPS-bekisting is, in tegenstelling tot een hardhouten bekisting, een vorm van verloren bekisting; de bekisting blijft achter in de betonconstructie. Groot voordeel van dit type bekisting is het verwerkingsgemak en de tijdwinst die daar bij komt kijken. De EPS-bekisting uit ons assortiment, Isobouw PowerKist Funderingsbekisting, is geschikt voor uiteenlopende constructies en kan zelfs gebruikt worden onder water om bijvoorbeeld een fundering voor een brug te realiseren. Naast de grote draagkracht van een piepschuim fundering is ook de prijs een van de voordelen. Bovendien is het een milieuvriendelijke manier van bouwen. EPS-bekistingen worden vaak toegepast bij paalfunderingen.

Afstandhouders voor de wapening van beton

Afstandhouders, zoals betonribben en hunebedden, zijn nodig om de wapening op de juiste hoogte te kunnen plaatsen. Het ontstaan van betonrot wordt voorkomen, omdat het betonstaal op deze wijze goed door het beton omsloten wordt. Voor een juiste dekking van de vloerwapening wordt een hoeveelheid van twee betonribben per vierkante meter aanbevolen. Ook wapeningsstaven worden toegepast om de bekisting te versterken. Bekijk nu ons complete assortiment met materialen die gebruikt kunnen worden voor het aanleggen van een fundering en bestel direct!