Eurosteen

Steenfabriek Linssen B.V.

Steenfabriek Linssen B.V, beter bekend onder de naam Eurosteen handel; de naam van de verkoopafdeling van het in 1907 opgerichte familiebedrijf. Waar de afgelopen jaren steeds meer steenfabrieken werden overgenomen, is Eurosteen tot op de dag van vandaag nog actief als zelfstandig baksteenfabrikant.

Filteren

2 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
 1. Eurosteen Handvorm Waalformaat Bekijk Product
  Eurosteen Handvorm Waalformaat
  Verkrijgbaar in 14 varianten
  Vanaf 0,48 per stuk
  Direct de laagste prijs
  0,40 excl. btw
  Bekijk product
 2. Eurosteen Gotiek Handvorm Waalformaat (4037) Bekijk Product
  Eurosteen Gotiek Handvorm Waalformaat
  Verkrijgbaar in 2 varianten
  Nu 0,54 per stuk
  Direct de laagste prijs
  0,45 excl. btw
  Bekijk product
Filteren

2 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Steenfabriek Eurosteen Kerkrade

Gedurende de crisisjaren waren er veel steenfabrieken die het moeilijk hadden. Dit gold ook voor Eurosteen. Maar de steenfabriek is er goed doorgekomen en draait weer op volle toeren. De fabriek kan al jaren rekenen op het trouwe personeel, waarvan een groot deel inmiddels 50-plus is. Met 18 medewerkers worden er op jaarbasis alleen al circa 18 miljoen sorteringen gebakken. In de fabriek worden standaard 13 verschillende sorteringen gemaakt bestaande uit:

Limburgs löss

Veel steenfabrikanten gebruiken rivierklei voor hun bakstenen. Eurosteen echter, gebruikt hiervoor het zogeheten Limburgs löss. Deze klei kan alleen worden gewonnen in Limburg. Als er ergens in de directe omgeving op een bedrijventerrein nieuw gebouwd wordt, dan gaat de klei die hier gewonnen wordt rechtstreeks naar de fabriek in Kerkrade. Deze klei is ijzerhoudend en daardoor roodbakkend. Daarnaast bevat de klei weinig tot geen sulfaten. Hierdoor zijn de metselstenen nauwelijks uitslaggevoelig. Daarom vormt deze klei al jaren de basis voor de metselstenen die bij de familie Linssen uit de fabriek komen.

Eurosteen

Eurosteen 4049

Misschien wel de bekendste sortering van deze steenfabriek is artikel 4049, oftewel de Nebrah Zilverzand. Deze klassieke steen is leverbaar in zowel waal- als dikformaat. De basiskleur van deze steen is rood en voor het bakken wordt de Limburgse rode klei gemengd met het zilverzand waardoor deze steen zijn unieke kleur krijgt.

Standaard sorteringen

Het assortiment van Eurosteen omvat naast de bekende Nebrah Zilverzand nog 12 andere sorteringen. Deze worden allemaal gemaakt met als basis het rode Limburgse Löss. Om de stenen toch allemaal een andere look en feel mee te geven wordt de klei telkens anders behandeld. Eurosteen hanteert onderstaande methoden:

 • Bezanden met zilverzand
 • Bezanden met grofzand
 • Bezanden met fijnzand
 • Sinteren

Vervolgens kan de bewerkte klei ook nog eens gereduceerd worden. De gevelstenen worden dan gebakken op een temperatuur van circa 1120 graden in plaats van ruim 1200 graden Celsius.

Eurosteen metselstenen kopen?

Naast deze standaard sorteringen biedt Eurosteen ook de mogelijkheid om afwijkende formaten en sorteringen te laten maken. De bakstenen worden in de fabriek nog steeds door mensenhanden verwerkt. Op deze manier is het voor u mogelijk om helemaal een eigen karakter aan de stenen mee te geven. Bent u nieuwsgierig geworden naar ons assortiment Eurosteen? Of wilt u meer weten over de mogelijkheden voor een steen op maat? Bekijk dan ons Assortiment of raadpleeg een van onze productspecialisten!

Eurosteen Metselstenen