Winkelwagen incl. BTW excl. BTW
0 producten

 

Sleiderink - Groothandel in Bouwmaterialen - Ook online!

Zakgoed

Zakgoed: cement en beton zijn bindmiddelen die gebruikt worden als bouwmateriaal. Cement is een snelhardend bindmiddel en wordt voornamelijk gebruikt als grondstof voor beton en specie.

Heeft u een vraag?

0541 - 35 44 44

Winkelen per Hide
Filteren Verberg filters

Selectie verfijnen

Merk
Sorteren Verberg sorteeropties

16 artikel(en)

per pagina

Van hoog naar laag sorteren
Sorteren Verberg sorteeropties

16 artikel(en)

per pagina

Van hoog naar laag sorteren

Verschil tussen cement en beton

Groothandel in Cement en Beton

Cement is een snelhardend bindmiddel dat gebruikt wordt voor bouwwerken. Cement, voornamelijk bestaand uit calciumwaterstofsilicaat, is een fijngemalen materiaal dat na mengen met water een plastische massa vormt, die zowel onder water als in de buitenlucht verhardt. Met cement kunnen diverse soorten materialen aaneen gekit worden tot een stabiele massa. Cement wordt voornamelijk gebruikt als grondstof voor beton en metselspecie. 

Samenstelling van cement

Er zijn verschillende cement-types, aangeduid met CEM I tot CEM V, met een kleiner of groter gehalte aan Portlandcement en hoogovencement. CEM I Portlandcement met maximaal 5% andere stoffen CEM II Allerlei mengvormen met portlandcement en bijvoorbeeld leisteen, minimaal 65% portlandcement CEM III Hoogoven/portlandcement mengsel in 3 klassen: A,B en C; waarbij CEM III/A de minste (40%) en CEM III/C de meeste (90%) hoogovenslak bevat. CEM IV Puzzolaancementsoorten. CEM V Composietcementen, met mengsels van portlandcement, hoogovenslak en puzzolanen.

Beton

Beton is een kunstmatig steenachtig materiaal, dat als bouwmateriaal wordt gebruikt. Het moderne beton in Nederland is samengesteld uit het bindmiddel cement en uit een of meer toeslagmaterialen zoals zand, grind of steenslag. Cement heeft de eigenschap dat het door toevoeging van water verhardt. Goed gefabriceerd beton is een mengsel waarin de korrelgroottes van de verschillende soorten zand en grind, in de juiste hoeveelheden, elkaar zodanig aanvullen dat het mengsel uithardt tot een steenachtig en duurzaam materiaal. In tegenstelling tot bijvoorbeeld gips lost uitgehard beton niet meer op in water.

Stel een vraag over cement en beton

Heeft u een vraag over cement en beton? Onze productspecialisten zitten dagelijks, van maandag tot en met vrijdag, van 08.00u tot 17.00u voor u klaar om al uw vragen te beantwoorden!

 
     

Vraag het de productspecialist

Stefan Aalbers: 0541 – 21 67 02
Bram Sleiderink: 0541 - 21 67 01

Productcategorieën:

Of neem contact op via het Contactformulier

Stefan Aalbers

Bram Sleiderink