Winkelwagen incl. BTW excl. BTW
0 producten

 

Welkom bij Sleiderink Hout & Bouwmaterialen

Snelbouwblokken

Snelbouwblokken zijn er in tal van soorten en maten. Belangrijk is het om de juiste soort voor het werk te kiezen. De keuze is groot, daarom zetten we de verschillen graag voor u uiteen.

Heeft u een vraag?

0541 - 35 44 44

Winkelen per Hide
Filteren Verberg filters

Selectie verfijnen

Merk
Sorteren Verberg sorteeropties

10 artikel(en)

per pagina

Van hoog naar laag sorteren
Sorteren Verberg sorteeropties

10 artikel(en)

per pagina

Van hoog naar laag sorteren

Groothandel in snelbouwblokkenHet binnenspouwblad of de massieve muur en (een deel van) de binnenmuren zijn de belangrijkste elementen voor de stabiliteit van de woning. Zij dragen de volledige constructie. Het komt er dus op aan de juiste snelbouwblokken voor deze muren te gebruiken. De snelbouwblokken moeten een goede druksterkte hebben en indien mogelijk ook nog bijdragen tot een betere thermische en/of akoestische isolatie. De keuze in snelbouwblokken is nogal groot, daarom zetten we de verschillen hier uiteen.

Snelbouwstenen

Gewone snelbouwstenen worden vaak gebruikt voor het optrekken van het binnenspouwblad en de binnenmuren. Isolerende snelbouwstenen zijn voorzien van poriën en perforaties die de thermische isolatiewaarde van de snelbouwsteen verhogen.

Betonblokken

Betonblokken zijn minder duur dan kleiblokken en bieden een grotere drukweerstand. Betonblokken zijn populair voor het metselen van kelders en funderingen.

Kalkzandsteen

Kalkzandsteen snelbouwblokken zijn vervaardigd uit kalk, zand en water en onder hoge druk in vorm geperst. Het is een hard en zwaar materiaal waardoor het een goede akoestische isolatie en brandwerendheid biedt. Sleuven in de blokken vergemakkelijkt het hanteren en maakt de kalkzandstenen lichter. De sleuven laten toe de leidingen erin te verwerken. Het nadeel aan kalkzandstenen is dat ze moeilijker te verwerken zijn. Kalkzandsteen kan zowel zichtbaar gelaten worden als afgewerkt met een pleisterlaag.

Cellenbeton

Cellenbetonblokken worden vervaardigd uit zand, kalk, cement, water en aluminiumpoeder. Het aluminiumpoeder zorgt voor de vorming van kleine luchtbelletjes tijdens het productieproces. Deze luchtbelletjes bieden het materiaal zijn goede thermische isolatiewaarde. De luchtbelletjes maken de blokken ook licht. Het voordeel van cellenbeton is de gemakkelijke verwerking: sleuven frezen, verzagen, wat interessant is bij renovaties of weinig draagkrachtige structuren. Het nadeel van cellenbeton is de beperktere druksterkte, hierdoor is de bouwhoogte beperkt tot 2 bouwlagen.

Gipsblokken

Gipsblokken zijn geschikt voor niet-dragende binnenmuren en worden met een tand- en groefsysteem verlijmd. Gipsblokken laten zich snel verwerken en hebben bovendien geen afwerkingslaag nodig.

Stel een vraag over Snelbouwblokken

Heeft u een vraag over snelbouwblokken? Onze productspecialisten zitten dagelijks, van maandag tot en met vrijdag, van 08.00u tot 17.00u voor u klaar om al uw vragen te beantwoorden!

 
     

Vraag het de productspecialist

Stefan Aalbers: 0541 – 21 67 02
Bram Sleiderink: 0541 - 21 67 01

Product Categorieën:

Of neem contact op via het Contactformulier

Stefan Aalbers

Bram Sleiderink