Resol

Hoge thermische prestaties met geringe dikte

Met Resol isolatie haalt u met een minimale dikte, hoge isolatiewaardes. Bespaar op uw totale bouwkosten en kies voor Resol isolatie!

Filteren

1 item

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
 1. Kingspan Kooltherm K108 Spouwplaat Bekijk Product
  Kingspan Kooltherm K108 Spouwplaat
  Verkrijgbaar in 3 varianten
  Vanaf 33,80 per m²
  Direct de laagste prijs
  27,93 excl. btw
  Bekijk product
Filteren

1 item

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Resol Isolatie staat bekend om zijn enorm goede isolatiewaardes bij slechts de kleinste dikte isolatie. Met een Resol hardschuim plaat kunt u dus met een minimale dikte al zeer hoge isolatiewaardes halen. Op deze manier creëert u meer ruimte en bespaart u op de bouwkosten. Resol wordt onder andere toegepast bij:

Wat is Resol Hardschuim?

Resol hardschuim is een isolatiemateriaal op basis van bakeliet dat is gecombineerd met hars. Er ontstaan hele fijne gesloten cellen door een reactie met de hars. Dankzij deze gesloten cellen krijgt de Resol isolatie een fijne structuur die zorgt voor een hoge brandweerstand en een lage Lambda waarde.

Resol isolatie

De isolatiewaarde van Resolschuim

De fijne en gesloten celstructuur van ongeveer 95 procent zorgt er dus voor dat Resolschuim een erg goede isolatiewaarde heeft. Deze waarde is variërend van 0,018 tot 0,021 W/mK. PIR Isolatie en EPS hebben bijvoorbeeld waardes die beginnen bij 0,019 of zelfs 0,032 W/mK. En omdat Resol Isolatie ook nog eens de dunste isolatieplaat is, kunt u zelfs in de kleinste ruimtes de allerhoogste Rc waardes halen.

De voor- en nadelen van Resol Isolatie

Het mag duidelijk zijn dat Resol een erg goed isolerend materiaal is en in de markt zijn ook geen alternatieven met hogere isolatiewaardes beschikbaar. Voor veel mensen is dit de belangrijkste reden om te gaan isoleren met Resol platen. Maar naast de hoge isolatiewaarde vanaf 0,018 W/mK zitten er nog een aantal andere belangrijke voordelen aan het isoleren met Resol Isolatie. We hebben de belangrijkste voordelen voor u onder elkaar gezet:

 • Zeer dun isoleren;
 • Duurzaam isolatiemateriaal;
 • Vaak licht van gewicht;
 • Vezelvrije kern;
 • Uitermate geschikt voor zowel Renovatie als Nieuwbouw.

Resol isolatie nadelen

Naast de vele voordelen zijn er ook een aantal aandachtspunten die in acht genomen moeten worden bij de aanschaf van Resol isolatie. De belangrijkste aandachtspunten zijn:

 • Vochtgevoeligheid, sla de platen daarom altijd droog op.
 • Het materiaal beschadigt sneller dan bijvoorbeeld PIR en PUR.
 • Relatief duur in vergelijking met bijvoorbeeld PIR Isolatie.

Resol hardschuim prijs

In vergelijking met andere isolatiematerialen is Resol een relatief prijzig isolatiemateriaal. Dit staat echter wel in verhouding tot de kwaliteit van de isolatieplaten. Resol isolatie is in verhouding de duurste isolatieplaat, maar ook de plaat met het beste isolerende vermogen. En net als voor andere isolatiematerialen geldt ook voor Resol: hoe hoger de Rd waarde, hoe hoger de prijs wordt. Benieuwd naar alle prijzen van Resol Isolatie? Bekijk ons assortiment Kingspan Isolatie en de daarbij behorende prijzen.

Resol Isolatie