Winkelwagen incl. BTW excl. BTW
0 producten

 

Sleiderink - Groothandel in Bouwmaterialen - Ook online!

Stukadoorsmaterialen

Stukadoorsmaterialen worden vaak gebruikt om onaantrekkelijke wanden van leem, hout, baksteen of beton aan het oog te onttrekken.

Heeft u een vraag?

0541 - 35 44 44

Winkelen per Hide
Filteren Verberg filters

Selectie verfijnen

Merk
Sorteren Verberg sorteeropties

8 artikel(en)

per pagina

Van hoog naar laag sorteren
Sorteren Verberg sorteeropties

8 artikel(en)

per pagina

Van hoog naar laag sorteren

Stucwerk, of ook wel sierpleisterwerk, is een laag pleister, die op een muur, plafond of gewelf is aangebracht en daarna is bewerkt tot een decoratief geheel. Veel gebruikte vormen van sierpleisterwerk zijn sierlijsten, rozetten en pilasters. Stukadoorsmaterialen worden vaak ingezet om onaantrekkelijke wanden van leem, hout, baksteen of beton aan het oog te onttrekken.

6 soorten stucwerk

Er worden zes soorten stucwerk onderscheiden:

  • Vlak pleisterwerk: het aanbrengen van een onversierde laag pleister op een muur of plafond.
  • Vrije stuc: het bewerken van een natte pleisterlaag tot een plastisch geheel, zonder gebruikmaking van sjablonen (vooral in de 18e eeuw toegepast). Deze techniek vereist grote vaardigheid en snelheid van de stucwerker, aangezien het pleister snel droogt.
  • Trek- en draaiwerk: het door middel van sjablonen aanbrengen van decoraties in een laag gips. Het verwijderen van de sjablonen moet snel gebeuren omdat de drogende gips nog uitzet.
  • Stucmarmerwerk (ook stucco lustro genoemd): imitatie van marmer met behulp van stucwerk (vooral in de 18e eeuw toegepast, onder andere bij het marmeren van zuilen en altaren).
  • Scagliola: een kostbare vorm van stucmarmerwerk, waarbij de stuclaag bestaat uit een mengsel van seleniet, lijm en natuurlijke pigmenten.
  • Sgraffito: een bijzondere vorm van stucwerk is sgraffito of ‘kraspleisterwerk’, het krassen of snijden van afbeeldingen in een natte pleisterlaag, waardoor de onderliggende laag, meestal van een andere kleur, zichtbaar wordt.

Groothandel in Stukadoorsmaterialen

Sleiderink Hout & Bouwmaterialen heeft zicht gespecialiseerd in de in- en verkoop van diverse stukadoorsmaterialen. Het uitgebreide assortiment bestaat onder andere uit voorstrijkmiddelen, stucloper, profielen, pleisters en gereedschappen.

Stel een vraag over stukadoorsmaterialen

Heeft u een vraag over stukadoorsmaterialen? Onze productspecialisten zitten dagelijks, van maandag tot en met vrijdag, van 08.00u tot 17.00u voor u klaar om al uw vragen te beantwoorden!

 
     

Vraag het de productspecialist

Stefan Aalbers: 0541 – 21 67 02
Bram Sleiderink: 0541 - 21 67 01

Productcategorieën:

Of neem contact op via het Contactformulier

Stefan Aalbers

Bram Sleiderink