Glaswol

98% of 100
2Beoordelingen
Gemiddelde beoordeling9.8 van 10

Glaswol isolatie is geschikt voor zowel geluids- als warmte-isolatie. Deze minerale wol heeft een flexibel karakter, waardoor het gemakkelijk te verwerken is.

per pagina

7 producten

 1. Knauf Naturoll 032 Bekijk Product
  Knauf Naturoll 032
  Vanaf € 5,39 per m²
  Direct de laagste prijs
  €4,45 excl. btw
  Bekijk product
 2. Knauf Naturoll 037 Bekijk Product
  Knauf Naturoll 037
  Vanaf € 2,96 per m²
  Direct de laagste prijs
  €2,45 excl. btw
  Bekijk product
 3. Knauf Acoustifit Bekijk Product
  Knauf Acoustifit
  Vanaf € 1,76 per m²
  Direct de laagste prijs
  €1,45 excl. btw
  Bekijk product
 4. Isover Comfortpanel Bekijk Product
  Isover Comfortpanel
  Vanaf € 5,26 per m²
  Direct de laagste prijs
  €4,35 excl. btw
  Bekijk product
 5. Waardering:
  95%
  Isover Rollisol Plus Bekijk Product
  Isover Rollisol Plus
  Vanaf € 5,12 per m²
  Direct de laagste prijs
  €4,23 excl. btw
  Bekijk product
 6. Isover Sonepanel glaswol isolatieplaten Bekijk Product
  Isover Sonepanel
  Vanaf € 2,56 per m²
  Direct de laagste prijs
  €2,12 excl. btw
  Bekijk product
 7. Waardering:
  100%
  Isover Mupan Ultra XS Bekijk Product
  Isover Mupan Ultra XS
  Nu € 15,52 per m²
  Direct de laagste prijs
  €12,83 excl. btw
  Bekijk product
per pagina

7 producten

Advies nodig?

Vraag de specialist!

Glaswol is een isolatiemateriaal dat zich uitstekend leent voor het isoleren van de verschillende ruimtes van uw woning. Met glaswol voorziet u uw huis eenvoudig van een goede thermische isolatie. Glaswol is vooral geschikt voor het isoleren van binnenuit. Het assortiment glaswol isolatie bestaat uit:

Een groot voordeel van glaswol als isolatiemateriaal is dat het niet krimpt, niet uitzet én niet veroudert. Glaswol isolatie aanbrengen hoeft dan ook slechts eenmalig gedaan te worden. De lange levensduur van glaswol isolatie zorgt er namelijk voor dat deze zijn isolerende functie behoudt. Met glaswol als isolatie bent u verzekerd van jarenlang wooncomfort en een lager energieverbruik!

Waar is glaswol van gemaakt?

Glaswol is een duurzame, minerale wol die wordt verkregen uit zand en gerecycled glas. Onder hoge temperaturen wordt dit glas en zand gesmolten en gesponnen tot draden die vervolgens samengedrukt worden. Dit heeft tot gevolg dat glaswol voor een groot deel uit lucht bestaat; maar liefst 95 procent. De lucht die ingesloten wordt tussen de vezels van glaswol kan niet circuleren. Dit zorgt ervoor dat:

 • Warmte niet afgevoerd kan worden;
 • Glaswol een gering gewicht heeft.

Doordat glaswol weinig weegt, is het gemakkelijk te verwerken tot glaswol isolatieplaten of glaswol isolatie op rol.

Waar wordt glaswol voor gebruikt?

Glaswol isolatie is uiterst geschikt om te gebruiken als bouwmateriaal. Glaswol lost namelijk niet op in water en is niet brandbaar. Glaswol is geschikt voor dakisolatie, maar ook het isoleren van wanden, vloeren, spouwmuren, gevels en plafonds kunt u eenvoudig realiseren met behulp van glaswol isolatie. Vanwege het flexibele karakter kan glaswol eenvoudig tussen houten balken geklemd worden. Daarnaast is glaswol isolatie met spijkerflens voorzien van een aluminium laag. Door gebruik te maken van glaswol isolatie met dampscherm voorkomt u dat vocht doordringt in de constructie. Om het passend te maken voor de betreffende ruimte, kunt u glaswol snijden of knippen. Het verwerken van glaswol isolatie levert weinig afval op. U kunt glaswol isolatie platen of glaswol isolatie op rol plaatsen door nietjes of spijkertjes te gebruiken. Doordat glaswol oneffenheden in de ondergrond opvangt, ontstaat er een oppervlak dat gemakkelijk te bewerken is.

 

 

  Glaswol isolatie

Glaswol isolatiewaarde

Glaswol leent zich, behalve voor thermische isolatie, ook voor geluidsisolatie. Door glaswol te gebruiken voor akoestische isolatie, zorgt u ervoor dat geluid uit uw woning geweerd wordt. Hierdoor heeft u minder geluidsoverlast, wat het wooncomfort ten goede komt. Vanwege de open structuur van glaswol is dit isolatiemateriaal hier uiterst geschikt voor. De poreuze vezelstructuur zorgt er namelijk voor dat geluidsgolven gemakkelijk opgenomen kunnen worden. Glaswol isolatie is beschikbaar in verschillende afmetingen. Afhankelijk van de dikte van glaswol isolatie behaalt u een gemiddelde tot hoge r waarde. Waar de glaswol isolatie Rd waarde betrekking heeft op het isolatiemateriaal, zegt de glaswol isolatie Rc waarde iets over de isolatiewaarde van de gehele constructie.

Waarom glaswol?

 • Verwerkingsgemak;
 • Flexibel;
 • Waterafstotend;
 • Ongevoelig voor schimmels;
 • Milieuvriendelijk;
 • Hoge isolatiewaarde.

Glaswol isolatie kopen? Wij hebben glaswol isolatie van diverse merken te koop. Bekijk ons assortiment Knauf isolatie en Isover isolatie. Twijfelt u tussen glaswol en steenwol? Bekijk dan onze keuzehulp glaswol of steenwol!