Glaswol

Glaswol isolatie is geschikt voor zowel geluids- als warmte-isolatie. Deze minerale wol heeft een flexibel karakter, waardoor het gemakkelijk te verwerken is.

Filteren

7 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
 1. Knauf Naturoll 032 Bekijk Product
  Knauf Naturoll 032
  Verkrijgbaar in 2 varianten
  Vanaf 5,39 per m²
  Direct de laagste prijs
  4,45 excl. btw
  Bekijk product
 2. Knauf Naturoll 037 Bekijk Product
  Knauf Naturoll 037
  Verkrijgbaar in 8 varianten
  Vanaf 2,96 per m²
  Direct de laagste prijs
  2,45 excl. btw
  Bekijk product
 3. Knauf Acoustifit Bekijk Product
  Knauf Acoustifit
  Verkrijgbaar in 4 varianten
  Vanaf 1,76 per m²
  Direct de laagste prijs
  1,45 excl. btw
  Bekijk product
 4. Isover Comfortpanel Bekijk Product
  Isover Comfortpanel
  Verkrijgbaar in 5 varianten
  Vanaf 5,26 per m²
  Direct de laagste prijs
  4,35 excl. btw
  Bekijk product
 5. Isover Rollisol Plus Bekijk Product
  Isover Rollisol Plus
  Waardering:
  95%
  (1 Beoordeling)
  Verkrijgbaar in 3 varianten
  Vanaf 5,12 per m²
  Direct de laagste prijs
  4,23 excl. btw
  Bekijk product
 6. Isover Sonepanel Bekijk Product
  Isover Sonepanel
  Verkrijgbaar in 3 varianten
  Vanaf 2,56 per m²
  Direct de laagste prijs
  2,12 excl. btw
  Bekijk product
 7. Isover Mupan Ultra XS Bekijk Product
  Isover Mupan Ultra XS
  Waardering:
  100%
  (1 Beoordeling)
  Vanaf 14,40 per m²
  Direct de laagste prijs
  11,90 excl. btw
  Bekijk product
Filteren

7 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Glaswol is een isolatiemateriaal dat zich uitstekend leent voor het isoleren van de verschillende ruimtes van je woning. Met glaswol voorzie je jouw huis eenvoudig van een goede thermische isolatie. Glaswol is vooral geschikt voor het isoleren van binnenuit. Het assortiment glaswol isolatie bestaat uit:

Een groot voordeel van glaswol als isolatiemateriaal is dat het niet krimpt, niet uitzet én niet veroudert. Het aanbrengen hoeft dan ook slechts eenmalig gedaan te worden. De lange levensduur van glaswol isolatie zorgt er namelijk voor dat deze zijn isolerende functie behoudt. Met glaswol als isolatie ben je verzekerd van jarenlang wooncomfort en een lager energieverbruik!

Waar is glaswol van gemaakt?

Glaswol is een duurzame, minerale wol die wordt verkregen uit zand en gerecycled glas. Onder hoge temperaturen wordt dit glas en zand gesmolten en gesponnen tot draden die vervolgens samengedrukt worden. Dit heeft tot gevolg dat glaswol voor een groot deel uit lucht bestaat; maar liefst 95 procent. De lucht die ingesloten wordt tussen de vezels kan niet circuleren. Dit zorgt ervoor dat:

 • Warmte niet afgevoerd kan worden;
 • Glaswol een gering gewicht heeft.

Doordat glaswol weinig weegt, is het gemakkelijk te verwerken tot glaswol isolatieplaten of glaswol isolatie op rol.

Waar wordt glaswol voor gebruikt?

Glaswol isolatie is uiterst geschikt om te gebruiken als bouwmateriaal. Het lost namelijk niet op in water en is niet brandbaar. Glaswol is geschikt voor dakisolatie, maar ook het isoleren van wanden, vloeren, spouwmuren, gevels en plafonds is erg eenvoudig te realiseren. Vanwege het flexibele karakter kan glaswol eenvoudig tussen houten balken geklemd worden. Daarnaast is glaswol isolatie met spijkerflens voorzien van een aluminium laag. Door gebruik te maken van glaswol isolatie met dampscherm voorkom je dat vocht doordringt in de constructie. Om het passend te maken voor de betreffende ruimte, kan je glaswol snijden of knippen. Het verwerken van glaswol isolatie levert weinig afval op. Je kunt glaswol isolatie platen of isolatie op rol plaatsen door nietjes of spijkertjes te gebruiken. Doordat glaswol oneffenheden in de ondergrond opvangt, ontstaat er een oppervlak dat gemakkelijk te bewerken is.

 

 

  Glaswol isolatie

Welke isolatiewaarde heeft Glaswol? 

Glaswol is beschikbaar in verschillende afmetingen. Afhankelijk van de dikte, behaalt u altijd een prima isolatiewaarde. De lambda waarde van Glaswol varieert van 0,032 tot 0,040 W/mK. Hierdoor heb je relatief dikke dekens of platen nodig om tot een hoge Rc waarde te komen.

Het voordeel van Glaswol is wel dat het zich naast voor thermische isolatie ook nog eens erg goed leent voor geluidsisolatie. Door het te gebruiken voor akoestische isolatie, zorg je ervoor dat geluid uit je woning geweerd wordt. Hierdoor heb je minder geluidsoverlast, wat het wooncomfort ten goede komt. Vanwege de open structuur van het materiaal is het hier uiterst geschikt voor. De poreuze vezelstructuur zorgt er namelijk voor dat geluidsgolven gemakkelijk opgenomen kunnen worden.

De voordelen van glaswol isolatie opgesomd:

 • Verwerkingsgemak;
 • Flexibel;
 • Waterafstotend;
 • Ongevoelig voor schimmels;
 • Milieuvriendelijk;
 • Hoge isolatiewaarde.

Ga je glaswol isolatie kopen? Wij verkopen diverse merken! Bekijk ons assortiment Knauf isolatie en Isover isolatie. Twijfel je tussen glaswol en steenwol? Bekijk dan ook eens onze keuzehulp voor glaswol of steenwol!