Vanaf € 80,19
Vanaf € 80,19 per stuk
Direct de laagste prijs
€66,27 excl. btw
+ -
stuk

DTS Dorpel Binnendraaiend 67x114 mm

 1. Levering in 2 tot 5 werkdagen
 2. Transportkosten: € 15,00
 3. Afhalen in overleg
  i

  Afhaaltoeslag Voor afhaalorders met een orderbedrag lager dan € 300,- rekenen wij een toeslag van 10%.

  Voorraad Niet alle artikelen zijn standaard op voorraad. Neem eerst contact op.

Omschrijving

DTS® is een innovatief, Europees geoctrooieerd dorpelsysteem voor de bouwnijverheid en de kozijnindustrie. Deze onderdorpels onderscheiden zich op het gebied van duurzaamheid, kwaliteit en flexibiliteit en kunt u gebruiken voor buitengebruik. Deze DTS dorpels zijn niet geschikt voor ons huidige aanbod kozijnen en geprofileerd kozijnhout, omdat dit binnenkozijnen zijn.

Waarom DTS Dorpel Binnendraaiend 67 x 114 mm?

Een dorpel moet een slijtvast product zijn dat niet kan rotten, geen onderhoud nodig heeft en ook nog eens 100% recyclebaar is. Bovendien mag het geen koude-brug zijn, anders kan er schimmelvorming aan de vloerbedekking optreden door vochtaanslag. DTS dorpels voldoen aan al deze eisen. DTS Dorpel Binnendraaiend 67 x 114 mm is door-en-door gekleurd zodat beschadigingen niet direct zichtbaar zijn. Om de DTS dorpel te bevestigen aan het kozijn, dient u een set DTS Zijneuten Binnendraaiend bij te bestellen. Deze set is tevens inclusief de overige benodigde bevestigingsmaterialen.

Specificaties

Merk DTS
Soort Dorpel
Kleur Zwart
Afmeting 6,7 x 11,4 cm
Breedte 11,4 cm
Lengte Meerdere lengtes
Dikte 6,7 cm
Toepassing Kunststof Dorpel voor binnendraaiende deuren
Materiaal Kunststof

Verwante producten

Reviews over DTS Dorpel Binnendraaiend 67x114 mm

Schrijf een review over DTS Dorpel Binnendraaiend 67x114 mm

Leuk dat je een review komt schrijven!
Je mening helpt anderen met hun keuze.

Beoordeling

Verwerkings Advies

De verplichte stellat, spouwlat en reilat

I.v.m. de materiaaleigenschappen van de DTS® dorpels is het noodzakelijk om stellatten, spouwlatten en/of reilatten toe te passen. Spouwlatten moeten altijd h.o.h. 150 mm worden geschroefd, de schroefmaat is afhankelijk van de hechtlengte en de dikte van de toegepaste spouwlat.

Indien geen spouwlat toegepast kan worden, zal een Concept 3-strip of stalen strip/hoeklijn toegepast moeten worden. Bij het toepassen van een Concept 3-strip zal tevens een tijdelijke genagelde reilat aangebracht dienen te worden. Deze pas verwijderen als het gehele kozijn ingemetseld, verankerd en ondersteund is.

Bij kozijnen zonder vakvulling dient er een lat tussen de stijlen gemaakt te worden om de dagmaten te borgen. Bij Concept 2 en 3 kozijnen is het niet altijd mogelijk om een stellat toe te passen vanwege geschilderde kozijnstijlen. Als een kozijn van vakvulling (ruit of afgewigde deur) is voorzien, dan kan de stellat achterwege blijven.

Indien door temperatuursinvloeden of verkeerde opslag de DTS® dorpels enigszins kromgetrokken zijn, dan kunt u deze door het monteren van een spouw- of reilat eenvoudig rechtzetten bij het monteren van het kozijn.

Tevens wordt door het monteren van een spouwlat de mogelijkheid gecreëerd om een rondgaande aansluiting te maken aan het bouwkundig kader zoals in de KVT 2010 Katern 11.5.4. wordt genoemd.

Montage op de bouw

 • De DTS® dorpels dienen aan de bouwconstructie te worden verankerd en ondersteund h.o.h. maximaal 300 mm met hoekankers van voldoende stijfheid.
 • Aan de voorzijde dienen de DTS® dorpels volledig ondersteund te worden.
 • De stellat en/of reilat pas verwijderen nadat het kozijn volledig verankerd en ingemetseld is.