Winkelwagen incl. BTW excl. BTW
0 producten

 

Sleiderink - Groothandel in Bouwmaterialen - Ook online!

Isolatiematerialen

Isolatiematerialen zijn materialen die bedoeld zijn om invloeden van buiten af te schermen. De belangrijkste isolatievormen voor de bouw zijn warmte- en geluidsisolatie.

Heeft u een vraag?

0541 - 35 44 44

Isolatiematerialen

Bent u van plan een huis te gaan bouwen, of wilt u uw woning na-isoleren? De isolatiematerialen in een woning zijn de afgelopen jaren steeds belangrijker geworden. Een goed geïsoleerd huis is immers beter voor het milieu, uw wooncomfort gaat omhoog en u bespaart ook nog eens op uw energierekening!

We onderscheiden tegenwoordig een groot aantal verschillende isolatiematerialen voor verschillende toepassingen. De meest voorkomende isolatietoepassingen zijn:

Welke soorten isolatiemateriaal zijn er?

Voor elk van deze toepassingen zijn verschillende isolatiesoorten beschikbaar. Er wordt dan ook onderscheid gemaakt tussen een heel aantal verschillende soorten. Ons assortiment bevat isolatiematerialen voor elk project, waaronder:

  1. EPS
  2. Glaswol
  3. PIR
  4. Resol hardschuim
  5. Steenwol
  6. Vlas
  7. XPS

Welk isolatiemateriaal hoort bij welke toepassing?

Elke toepassing behoeft zijn eigen isolatiemateriaal. Een schuin dak wordt bijvoorbeeld op een andere manier geïsoleerd dan een spouwmuur. En voor elke toepassing gelden andere eisen. De isolatiewaarde is eigenlijk voor elk isolatiemateriaal belangrijk, maar niet elke toepassing behoeft een even hoge isolatiewaarde. Geluid is niet voor elk isolerend materiaal belangrijk. Een kruipruimte hoeft bijvoorbeeld niet geluiddempend te zijn, maar bij een muur of vloer kan dit wel van belang zijn. Om de isolatiematerialen beter te vergelijken laten we in onderstaande tabel een overzicht zien van de verschillende soorten isolatiematerialen uit ons assortiment, met de daarbij behorende toepassing.

Toepassing

Soort Isolatiemateriaal

 

EPS

Glaswol

PIR

Resol

Steenwol

XPS

Vlas

Muur

Dak

Vloer

Houtskeletbouw

 

Welk Isolatiemateriaal is het beste?

U weet inmiddels voor welke toepassing u welk isolatiemateriaal gebruikt. Maar wat zijn nu de beste isolatiematerialen? Op deze vraag is echter geen eenduidig antwoord te geven. Dit is volledig afhankelijk van de toepassing en de reden van isoleren. We onderscheiden twee verschillende soorten isolatie, namelijk thermische isolatiematerialen en geluiddempende isolatiematerialen.

Thermische isolatiematerialen

De meest gehoorde reden om te isoleren is het omlaag brengen van de energiekosten of een huis of ander gebouw beter op temperatuur houden. In dit geval wordt er vaak gekeken naar thermische isolatie. Dat wil zeggen dat men probeert om het warmteverschil tussen twee zijden van een materiaal of constructie zo minimaal mogelijk te maken door middel van isolatiematerialen met goede thermische eigenschappen.

Geluiddempende isolatiematerialen

Geluiddempende isolatiematerialen worden vooral toegepast om geluidhinder af te zwakken of zelfs helemaal tegen te gaan. Dit gebeurt vaak door de muur, vloer of het plafond te isoleren. Veelgebruikte isolatiematerialen voor het isoleren tegen geluid zijn bijvoorbeeld:

Zijn er ook Milieuvriendelijke isolatiematerialen?

Tegenwoordig is milieuvriendelijk isoleren een steeds vaker terugkerende term. In het nieuwste Bouwbesluit is ook vastgelegd dat bij de bouw van een woning of kantoor vanaf 100 m2 altijd een milieuprestatieberekening moet worden gemaakt. Hierdoor wordt duurzaam isoleren nog belangrijker. Een aantal isolatiematerialen die bijvoorbeeld zeer geschikt zijn om milieuvriendelijk te isoleren zijn Vlas- en EPS Isolatie. Vlas is een 100% natuurlijk product en EPS bestaat voor 98% uit lucht. Beiden zijn dus erg duurzaam.

Wilt u weten hoe milieuvriendelijk de rest van onze isolatiematerialen zijn? Of wilt u weten welk Isolatiemateriaal u nodig hebt voor uw verbouwing? Bekijk dan snel ons assortiment Isolatiematerialen of raadpleeg onze kennisbank.

Isolatie Kennisbank

Om u verder te helpen bij het maken van de juiste keuze hebben we een aantal kennisbank artikelen geschreven:

Stel een vraag over isolatiematerialen

Wordt uw vraag op onze site niet beantwoord? Of wilt u meer weten over Isolatiematerialen? Vraag dan onze productspecialisten! Zij zitten dagelijks, van maandag tot en met vrijdag, van 08.00u tot 17.00u voor u klaar om al uw vragen te beantwoorden!

 
     

Vraag het de productspecialist

Stefan Aalbers: 0541 – 21 67 02
Bram Sleiderink: 0541 - 21 67 01

Product Categorieën:

Of neem contact op via het Contactformulier

Stefan Aalbers

Bram Sleiderink