Vanaf € 93,00
Vanaf € 1,37 per stuk
Direct de laagste prijs
€1,13 excl. btw
+ -
stuk

Koramic Standard (Vlakke Mulden)

Waardering:
70%
erg tevreden
Beoordeling door op
  1. Levertijd op aanvraag
  2. Transportkosten: € 75,00
  3. Afhalen in overleg
    i

    Afhaaltoeslag Voor afhaalorders met een orderbedrag lager dan € 300,- rekenen wij een toeslag van 10%.

    Voorraad Niet alle artikelen zijn standaard op voorraad. Neem eerst contact op.

Omschrijving

Koramic Standard (Vlakke Mulden) is een vlakke pan van Wienerberger. Koramic keramische dakpannen kennen holle en vlakke varianten, die allen een perfecte waterafvoer garanderen. Elk model heeft zijn eigen technische en esthetische karakteristieken, waardoor er voor elke dakvorm een passende dakpan te vinden is. Om het dak fraai en functioneel af te werken zijn er completerende hulpstukken.

Kenmerken van Koramic Standard (Vlakke Mulden)

De Standard is een vlakke keramische dakpan voorzien van een tussenrib met twee facetkanten. De tussenrib scheidt de pan in twee afzonderlijke goten. Deze geven het dakvlak een kort golvend uiterlijk. De Koramic Standard behoort tot het type Mulden

Koramic Standard (Vlakke Mulden) is een serie met 3 verschillende kleuren. De dakpannen van Koramic worden op verschillende manieren geproduceerd:

Bakken: Aan het persen en drogen van de panmodellen gaat een intensieve voorbewerking van de klei vooraf. Een gedroogde pan is grijs/bruin. Door het bakken verandert die kleur in terracotta (natuurrood).

Smoren: Als de dakpan 'gaar' is, wordt de oven extra doorgestookt, gas blijft worden toegediend en zuurstoftoevoer wordt stopgezet, hierdoor wordt zuurstof uit de metaalverbindingen in klei omgezet. De pan wordt hierdoor grijsblauw van kleur. Voorts zijn kleurnuances tussen rood en blauwgrijs mogelijk.

Engoberen: Na droging wordt de pan bespoten met een kleipapje van dezelfde samenstelling als de dakpan. Voor de kleur wordt er een metaaloxide aan het kleipapje toegevoegd. Tijdens het bakken verbindt deze substantie zich met de dakpan. Het resultaat is een gekleurde, minder poreuze pan.

Edel-engobe: Een edel-engobe is een afwerking waarbij de samenstelling ligt tussen een traditionele engobe (op basis van klei) en glazuur (op basis van glas). Ook aan deze suspensie kunnen kleurontwikkelde oxiden toegevoegd worden.

Verglazen: Ook hier wordt de pan na droging bespoten met een kleipapje, echter nu met een hoog aandeel glasfritten (glas bestanddelen). De dakpan krijgt een glasachtige, harde laag. De keuze aan kleuren is bijna onbeperkt. Glazuur kan zowel glanzend als mat of half-mat zijn.

Specificaties

Merk Koramic
Serie Standard
Fabrikant Wienerberger
Soort Vlak (flachdach)
Dekkende breedte 210 mm
Latafstand 336 - 347 mm
Aantal per m2 13,7 - 14,2 stuks
Inhoud streng 60 stuks per streng

Verwante producten

Reviews over Koramic Standard (Vlakke Mulden)

Koramic Standard (Vlakke Mulden)
70% of 100
Op basis van 1 Beoordeling
Gemiddelde beoordeling: 7 van 10
Schrijf een review over Koramic Standard (Vlakke Mulden)

Leuk dat je een review komt schrijven!
Je mening helpt anderen met hun keuze.

Beoordeling