Winkelwagen incl. BTW excl. BTW
0 producten

 

Sleiderink - Groothandel in Bouwmaterialen - Ook online!

Wienerberger Gevelstenen

Heeft u een vraag?

0541 - 35 44 44

Sorteren Verberg sorteeropties

27 artikel(en)

per pagina

Van hoog naar laag sorteren
Sorteren Verberg sorteeropties

27 artikel(en)

per pagina

Van hoog naar laag sorteren

Wienerberger Gevelstenen worden wereldwijd verkocht door het bedrijf Wienerberger B.V. dat al jaren internationaal actief is in het produceren en leveren van keramische bouwmaterialen voor daken, bestrating, binnenmuren en gevels. Hierbij staat duurzaamheid en milieuvriendelijkheid voorop. De klei die gebruikt wordt voor de productie van de gevelstenen wordt gewonnen uit rivieren in Nederland. Vervolgens worden er in de Wienerberger fabriek in grote getalen stenen geproduceerd met een lange levensduur. Hierbij wordt getracht zo goed mogelijk om te gaan met de energie, door de warmte die vrijkomt bij het bakken ook te gebruiken in het droogproces.

Keramische Wienerberger metselstenen

Wienerberger gelooft sterk in de kracht van keramiek. De onverwoestbaarheid van het materiaal is dan ook een van de redenen dat de Wienerberger baksteen van keramiek gemaakt wordt. Niet alleen zorgt keramiek voor stevigheid, ook zijn keramische gevelstenen bestand tegen weersinvloeden waardoor ze erg onderhoudsvriendelijk zijn.

Wienerberger

Hoe wordt de Wienerberger gevelsteen gemaakt?

De klei wordt gewonnen en naar de Wienerberger fabrieken Nederland vervoerd.

  • Om de juiste consistentie klei te verkrijgen, worden stenen verwijderd en wordt water en zand toegevoegd.
  • Het vormgeven vindt plaats door middel van mallen of geautomatiseerde persen.
  • Vervolgens wordt de klei gedroogd en eventueel behandeld.
  • Gedurende 6 tot 36 uur wordt de klei gebakken tot sterke, onbrandbare en brandwerende bakstenen.
  • Tot slot worden de stenen gecontroleerd op kwaliteit, waarna ze klaar zijn voor transport.

Een steen voor elke stijl!

Of u nou een jaren ’30 woning heeft of een moderne nieuwbouwwoning; voor alle woonstijlen heeft Wienerberger een geschikte gevelsteen in haar assortiment! Waar bij een landelijke stijl vaak gekozen wordt voor bakstenen in lichte tinten, zoals okergeel of lichtbruin, wordt voor een sfeervol uiterlijk vaak gebruikgemaakt van rood en oranje kleurschakeringen. Behalve de kleur is ook de structuur van de steen bepalend voor de uitstraling. Bij een moderne woning worden veel strakke lijnen toegepast. Hier worden dus vaak strak afgewerkte bakstenen toegepast, al kunnen grillige stenen middels een strakke ordening ook gebruikt worden bij moderne woningen. Voor woningen met een klassieke uitstraling worden vormbak gevelstenen vaak gebruikt voor een gevel met strak uiterlijk, terwijl handvorm stenen uw gevel van een grillige look voorzien. Om de producten vooraf te kunnen zien, is er in Zaltbommel de Wienerberger showroom. Hier ziet u welke metselstenen Wienerberger zoal produceert. Via onze website bestelt u eenvoudig een monsterdoos van de door u gewenste steen, zoals bijvoorbeeld de Wienerberger Erlecom, de Wienerberger Nuance of de Wienerberger Wolfswaard.

Wienerberger Gevelsteen kiezen

In ons assortiment vindt u Wienerberger waalformaat stenen. Dit is de meest voorkomende maat gevelstenen. Om aan ieders woonwensen tegemoet te kunnen komen, onderscheidt Wienerberger diverse vormen bakstenen. De Wienerberger gevelsteen bijvoorbeeld is verkrijgbaar in:

Wienerberger Gevelsteen Prijslijst

Bent u benieuwd naar de wat deze stenen kosten in de aanschaf? Bekijk dan onze complete prijslijst van Wienerberger Gevelsteen! Vraag een offerte aan of bestel direct de steen die bij uw woonwensen past!

Wienerberger