Winkelwagen incl. BTW excl. BTW
0 producten

 

Sleiderink - Groothandel in Bouwmaterialen - Ook online!

Steenwol isolatie

Steenwol is een isolatiemateriaal dat geschikt is voor de thermische én akoestische isolatie van gebouwen. Steenwol is gemakkelijk te verwerken en geschikt voor diverse toepassingen.

Heeft u een vraag?

0541 - 35 44 44

Winkelen per Hide
Filteren Verberg filters

Selectie verfijnen

Dikte
Soort
Materiaal
Isolatiewaarde
Toepassing
Merk
Sorteren Verberg sorteeropties

4 artikel(en)

per pagina

Van hoog naar laag sorteren
Sorteren Verberg sorteeropties

4 artikel(en)

per pagina

Van hoog naar laag sorteren

Een van de materialen die zich uitstekend leent voor de isolatie van uw woning is steenwol, ook wel bekend onder de naam rotswol. Vaak wordt steenwol als geluidsisolatie gebruikt. Behalve dat steenwol geluidwerend is, voorziet steenwol uw woning ook van een goede thermische isolatie. Steenwol isolatie is te verkrijgen als:

Eigenschappen van steenwol

Steenwol is een hittebestendige minerale wol die erg goed isoleert. Steenwol isolatie zet niet uit en krimpt niet. Andere eigenschappen van steenwol isolatie zijn de lange levensduur het feit dat dit isolatiemateriaal volledig te recyclen is. Dit maakt steenwol een erg duurzaam materiaal. Verder kenmerkt steenwol zich door:

  • Een groot verwerkingsgemak;
  • Een goede akoestische isolatie;
  • Een brandwerend karakter;
  • Vochtbestendigheid;
  • Een uitstekende thermische isolatie.

Waar is steenwol van gemaakt?

Steenwol, ofwel rotswol, wordt verkregen uit diabaas of basalt. De steenmassa wordt gesmolten en weggeslingerd, waardoor de ontstane vloeistof stolt en er draden ontstaan. Om hier een steenwol mat van te maken, wordt er een bindmiddel toegevoegd alvorens het in een verhardingsoven gaat. De steenwolrollen en rotswolplaten die voortkomen uit dit productieproces kunnen vervolgens gebruikt worden voor het isoleren van diverse toepassingen.

Waar gebruikt u rotswol voor?

Geluid heeft een enorme impact op ons dagelijks leven. Zo kan het aan- of afwezig zijn van omgevingsgeluiden de mate van concentratie tijdens studie en/of werk beïnvloeden. Dit maakt een goede isolatie van essentieel belang. Steenwol isolatie biedt hiervoor de uitkomst. De structuur van steenwol, die te typeren is als open en poreus, maakt dat dit isolatiemateriaal uiterst geschikt is om als geluidsisolatie te dienen. Rotswol absorbeert geluid en vermindert hiermee geluidstrillingen. Het is dan ook aan te raden rotswol als akoestische isolatie toe te passen. Met een steenwolplaat of steenwol isolatie op rol verbetert u de akoestiek in het door u beoogde gebouw. Steenwol is geschikt voor diverse toepassingen, zoals het isoleren van gevels, muren, wanden en plafonds. Ook kunt u steenwol gebruiken voor:

 

 

  Steenwol isolatie

Vanwege het flexibele karakter en de open structuur, is steenwol tevens toepasbaar wanneer u vanuit de kruipruimte wilt isoleren. Steenwolrollen zijn namelijk gemakkelijk tussen houten balken te plaatsen. Met het plaatsen van steenwol isolatie platen of rollen verbetert u niet alleen de akoestiek, u zorgt er ook voor dat u er in de winter warm bij zit en in de zomer houdt u de warmte buiten. Bij het verwerken van het isolatiemateriaal steenwol is het wel aan te raden werkhandschoenen te gebruiken vanwege de kans op huidirritatie.

Steenwol isolatie kopen? Bekijk ons assortiment ROCKWOOL Isolatie. Wilt u weten of u beter glaswol of rotswol isolatie kunt kopen? Raadpleeg onze glaswol of steenwol keuzehulp en bekijk de overeenkomsten en verschillen!

 
     

Vraag het de productspecialist

Stefan Aalbers: 0541 – 21 67 02
Bram Sleiderink: 0541 - 21 67 01

Productcategorieën:

Of neem contact op via het Contactformulier

Stefan Aalbers

Bram Sleiderink