Winkelwagen incl. BTW excl. BTW
0 producten

 

Sleiderink - Groothandel in Bouwmaterialen - Ook online!

XPS isolatie

XPS is een hardschuim isolatiemateriaal dat vanwege de vochtwerende eigenschappen uiterst geschikt is voor de isolatie van vochtige ruimtes, zoals badkamers en kelders.

Heeft u een vraag?

0541 - 35 44 44

Sorteren Verberg sorteeropties

5 artikel(en)

per pagina

Van hoog naar laag sorteren
Sorteren Verberg sorteeropties

5 artikel(en)

per pagina

Van hoog naar laag sorteren

XPS is een van de isolatiematerialen die tot ons assortiment behoort en is ook wel bekend onder de naam geëxtrudeerd polystyreen of polystyreen hardschuim. Met XPS isolatie zorgt u gemakkelijk voor een goede thermische isolatie van het te isoleren gebouw. Voordeel van XPS isolatie is het ruime toepassingsgebied. Zo voorziet u de wanden van uw ruimtes eenvoudig van isolatie, maar XPS leent zich ook voor:

XPS isolatie eigenschappen

XPS isolatieplaten kenmerken zich door een tand-en-groefverbinding. Dit zorgt ervoor dat XPS goed aansluit op de te isoleren constructie. XPS isolatie is tevens gemakkelijk te verwerken, onder andere vanwege het geringe gewicht. Andere voordelen van XPS isolatie:

  • XPS platen zijn eenvoudig te verlijmen.
  • XPS isolatie platen zijn gemakkelijk te betegelen.
  • De platen hebben een hoge dampdoorlatendheid.

Waar is XPS isolatie van gemaakt?

XPS isolatie is een kunststofschuim dat ontstaan is door een proces van vermengen en persen. Het persen zorgt ervoor dat er gesloten celstructuren ontstaan, waardoor de platen waterdicht zijn. Hierdoor krijgen schimmels en micro-organismen geen kans. De gesloten celstructuur zorgt er ook voor dat XPS een hoge isolatiewaarde heeft. XPS isolatiemateriaal is, onder andere vanwege de waterdichtheid, erg geschikt als isolatiemateriaal. Het isoleren van vochtige ruimtes is dan ook goed te realiseren met XPS isolatie. XPS schuim kan gebruikt worden voor het isoleren van diverse ruimtes en gebouwen, zoals:

  • Badkamers
  • Zwembaden
  • Kelders

 

 

 

XPS isolatie

XPS isolatieplaat

In ons assortiment vindt u XPS isolatieplaten. XPS hardschuim is geschikt voor diverse toepassingen. Het realiseren van een XPS ondervloer is een van de vele mogelijkheden. XPS platen kenmerken zich namelijk door een hoge drukvastheid, waardoor ze goed te belopen zijn. De isolatieplaten hebben bovendien aan zowel de onder- als bovenkant een vlak oppervlak, waardoor ze erg sterk zijn en lang meegaan. XPS isolatiemateriaal is hierdoor dan ook te omschrijven als duurzaam. In ons assortiment vindt u XPS isolatie in diverse diktes. Het ruime aanbod maakt dat XPS een geschikt isolatiemateriaal is voor diverse toepassingen.

Waarom kiest u voor XPS?

+ Licht van gewicht;
+ Hoge isolatiewaarde;
+ Vochtafstotend;
+ Hoge drukvastheid;
+ Verlijmen is eenvoudig.

XPS isolatie kopen?

Ons assortiment XPS isolatie bevat Jackoboard Canto, Jackoboard Plano en Jackodur. Waar Jackoboard Canto en Jackoboard Plano zich goed lenen voor het isoleren van sanitaire ruimtes zoals de badkamer, is Jackodur een uitermate geschikt product voor dakisolatie. Behalve plat dakisolatie is Jackodur isolatie ook een geschikt isolatiemateriaal voor het isoleren van de spouwmuur en de isolatie van vloeren.

 
     

Vraag het de productspecialist

Stefan Aalbers: 0541 – 21 67 02
Bram Sleiderink: 0541 - 21 67 01

Product Categorieën:

Of neem contact op via het Contactformulier

Stefan Aalbers

Bram Sleiderink