Winkelwagen incl. BTW excl. BTW
0 producten

 

Welkom bij Sleiderink Hout & Bouwmaterialen

Glaswol isolatie

Glaswol is een silicaat dat gebruikt wordt als isolatiemateriaal. Het wordt vervaardigd uit zand en glas, is niet brandbaar en niet oplosbaar in water waardoor het erg geschikt is als bouwmateriaal.

Heeft u een vraag?

0541 - 35 44 44

Winkelen per Hide
Filteren Verberg filters

Selectie verfijnen

Dikte
Soort
Isolatiewaarde
Toepassing
Sorteren Verberg sorteeropties

7 artikel(en)

per pagina

Van hoog naar laag sorteren
Sorteren Verberg sorteeropties

7 artikel(en)

per pagina

Van hoog naar laag sorteren

Glaswol is een isolatiemateriaal dat zich uitstekend leent voor het isoleren van de verschillende ruimtes van uw woning. Met glaswol voorziet u uw huis eenvoudig van een goede thermische isolatie. Glaswol is vooral geschikt voor het isoleren van binnenuit. Het assortiment glaswol isolatie bestaat uit:

Een groot voordeel van glaswol als isolatiemateriaal is dat het niet krimpt, niet uitzet én niet veroudert. Glaswol isolatie aanbrengen hoeft dan ook slechts eenmalig gedaan te worden. De lange levensduur van glaswol isolatie zorgt er namelijk voor dat deze zijn isolerende functie behoudt. Met glaswol als isolatie bent u verzekerd van jarenlang wooncomfort en een lager energieverbruik!

Waar is glaswol van gemaakt?

Glaswol is een duurzame, minerale wol die wordt verkregen uit zand en gerecycled glas. Onder hoge temperaturen wordt dit glas en zand gesmolten en gesponnen tot draden die vervolgens samengedrukt worden. Dit heeft tot gevolg dat glaswol voor een groot deel uit lucht bestaat; maar liefst 95 procent. De lucht die ingesloten wordt tussen de vezels van glaswol kan niet circuleren. Dit zorgt ervoor dat:

  • Warmte niet afgevoerd kan worden;
  • Glaswol een gering gewicht heeft.

Doordat glaswol weinig weegt, is het gemakkelijk te verwerken tot glaswol isolatieplaten of glaswol isolatie op rol.

Waar wordt glaswol voor gebruikt?

Glaswol isolatie is uiterst geschikt om te gebruiken als bouwmateriaal. Glaswol lost namelijk niet op in water en is niet brandbaar. Zowel het isoleren van wanden, vloeren, daken, spouwmuren, gevels als plafonds kunt u eenvoudig realiseren met behulp van glaswol isolatie. Vanwege het flexibele karakter kan glaswol eenvoudig tussen houten balken geklemd worden. Om het passend te maken voor de betreffende ruimte, kunt u glaswol snijden of knippen. U kunt glaswol plaatsen door nietjes of spijkertjes te gebruiken. Doordat glaswol oneffenheden in de ondergrond opvangt, ontstaat er een oppervlak dat gemakkelijk te bewerken is.

Waarom glaswol?

  • Verwerkingsgemak
  • Flexibel
  • Waterafstotend
  • Ongevoelig voor schimmels
  • Milieuvriendelijk
  • Hoge isolatiewaarde

Glaswol kopen? Bekijk ons assortiment Knauf isolatie en Isover isolatie

 
     

Vraag het de productspecialist

Stefan Aalbers: 0541 – 21 67 02
Bram Sleiderink: 0541 - 21 67 01

Product Categorieën:

Of neem contact op via het Contactformulier

Stefan Aalbers

Bram Sleiderink