Winkelwagen incl. BTW excl. BTW
0 producten

 

Sleiderink - Groothandel in Bouwmaterialen - Ook online!

Dakisolatie

Dakisolatie voorkomt onnodig warmteverlies. In ons assortiment vindt u isolatiematerialen voor zowel hellende als platte daken.

Heeft u een vraag?

0541 - 35 44 44

Winkelen per Hide
Filteren Verberg filters

Selectie verfijnen

Soort
Materiaal
Toepassing
Isolatiewaarde
Merk
Schroeflengte
Draadlengte
Sorteren Verberg sorteeropties

13 artikel(en)

per pagina

Van hoog naar laag sorteren
Sorteren Verberg sorteeropties

13 artikel(en)

per pagina

Van hoog naar laag sorteren

Dakisolatie is een van de belangrijkste vormen van isolatie. Dit, omdat warmte omhoog beweegt en deze dus snel verloren kan gaan via het dak. Om energie te besparen is het daarom verstandig om uw dak van een goede isolatie te voorzien. Hierbij is het belangrijk om rekening te houden met:

Dakisolatie soorten

Er zijn twee daktypen te onderscheiden, namelijk platte daken en hellende daken. Bij plat dak isolatie dient u op een andere manier te werk te gaan dan bij het isoleren van een hellend dak. Naast het soort dak wordt er ook onderscheid gemaakt tussen:

  • Dakisolatie buitenzijde;
  • Dakisolatie binnenkant.

Dakisolatieplaten

Bij het isoleren van uw dak kunt u zowel gebruikmaken van dakisolatieplaten als isolatiedekens. Welk isolatiemateriaal het meest geschikt is, hangt af van het soort dak dat u heeft alsmede de plek waar u wilt isoleren. Zo wordt voor de isolatie aan de buitenkant van platte daken gebruikgemaakt van PIR dakisolatieplaten en XPS dakisolatie, terwijl glaswol of steenwol vaak gebruikt wordt voor het isoleren van binnenuit. Veelgebruikte materialen voor de isolatie van hellende daken van binnenuit zijn:

 

 

  Dakisolatie

Het gebruik van folie bij dakisolatie

Om te voorkomen dat vocht doordringt in het isolatiemateriaal en dus in de constructie van uw woning, kan het raadzaam zijn om bij dakisolatie folie te gebruiken. Er zijn verschillende soorten folies op de markt met allen hun eigen werking. De folies die wij in ons assortiment hebben om te gebruiken bij dakisolatie, zijn:

Damp-open folies zorgen ervoor dat het isolatiemateriaal droog blijft en dus zijn isolerende waarde behoudt. Dit type folie plaatst u tussen het isolatiemateriaal en de dakbedekking, wat ook wel de koude zijde of buitenzijde genoemd wordt. Een andere groep folies die vaak toegepast wordt bij dakisolatie is de dampremmende folies. In tegenstelling tot de damp-open folies worden deze aan de binnenzijde geplaatst, ook wel de warme kant genoemd.

Dakisolatie bij nieuwbouw of renovatie?

Bij het isoleren van uw woning krijgt u te maken met regelgeving wat betreft de te behalen isolatiewaarde. Voor nieuwbouw gelden andere regels dan voor renovatie. Gaat u zich bezighouden met dakisolatie en wilt u weten aan welke eisen u moet voldoen? Lees dan alles over de isolatiewaarde van de verschillende isolatiematerialen.

Dakisolatie kopen

In ons assortiment vindt u diverse producten waarmee u uw dak uitstekend kunt isoleren. Welk product het meest geschikt is, is mede afhankelijk van het type dak. Wij hebben voor u op een rij gezet wanneer u welk isolatiemateriaal gebruikt.

 

Plat dak binnenzijde

Plat dak buitenzijde

Hellend dak binnenzijde

Hellend dak buitenzijde

Glaswoldeken

Knauf Naturoll 032

Knauf Naturoll 037

Isover Rollisol Plus

Glaswolplaat

Isover Comfortpanel

Steenwoldeken

ROCKWOOL RockRoof Sidefix Plus

PIR isolatieplaat

Eurothane G

Eurothane Silver

PIR isolatie B-keus

Vlas isolatieplaat

Isovlas PL

XPS isolatieplaat

Jackodur KF 300 Standard SF


Dakisolatie