Winkelwagen incl. BTW excl. BTW
0 producten

 

Sleiderink - Groothandel in Bouwmaterialen - Ook online!

PIR isolatie

PIR isolatie, ook wel polyisocyanuraat genoemd, is een hard kunststofschuim dat bekendstaat om zijn hoge isolatiewaardes. De veelzijdige isolatieplaten zijn makkelijk te verwerken en ook nog eens aantrekkelijk geprijsd.

Heeft u een vraag?

0541 - 35 44 44

Sorteren Verberg sorteeropties

14 artikel(en)

per pagina

Van hoog naar laag sorteren
Sorteren Verberg sorteeropties

14 artikel(en)

per pagina

Van hoog naar laag sorteren

U bent op zoek naar PIR isolatie. Maar wat is PIR isolatie nou precies? PIR isolatie is een kunststof materiaal dat is afgeleid van PUR schuim. Het materiaal is verder doorontwikkeld en heeft een veel hogere isolatiewaarde. Daarbij komen er bij verhitting van PIR isolatie ook nog eens minder schadelijke stoffen vrij. PIR wordt daarom vaak verwerkt tot platen die gebruikt kunnen worden voor diverse toepassingen zoals:

PIR platen tegen vocht

PIR isolatie wordt eigenlijk alleen verwerkt tot harde isolatie platen. Het materiaal is zeer goed bestand tegen vocht, dankzij de gesloten cellenstructuur. Deze zogeheten PIR platen bestaan uit een hard schuim dat vaak bekleed wordt met een aluminium cachering. Dankzij dit folie zijn de platen nog eens extra goed bestand tegen vocht. Mensen die PIR platen kopen passen dit dan ook vaak toe als dakisolatie.

PIR Isolatie

PIR isolatie Rc waarde

PIR isolatie heeft dankzij zijn uitstekende thermische eigenschappen vaak een erg lage Lambda waarde. Deze waarde ligt vaak tussen de 0,023 en de 0,026 W/mK. Andere isolatieplaten zoals glaswol of steenwol hebben bijvoorbeeld een lambdawaarde van 0,040 W/mK. En omdat PIR isolatie ook nog eens erg dun is, kunt u in ruimtes met weinig ruimte om te isoleren ook een uitstekende Rc waarde halen.

De voordelen van PIR Isolatie

Zoals gezegd kunt u met PIR isolatie erg hoge isolatiewaardes halen in vergelijking met andere isolatieplaten. De thermische werking van de PIR platen heeft dan ook een gunstig effect op uw energieverbruik. Naast de isolerende eigenschappen zijn er nog veel meer redenen om te gaan isoleren met PIR:

  • Hoge vochtbestendigheid
  • Hoge brandveiligheid;
  • Lange levensduur;
  • Goede beloopbaarheid;
  • Lichtgewicht platen;
  • Makkelijk te verwerken en te snijden.

Aandachtspunten van PIR Isolatie

De PIR isolatieplaten kennen vele voordelen en zijn geschikt voor allerlei toepassingen. Maar er zijn ook een aantal aandachtspunten bij de aanschaf van PIR isolatie:

  • PIR platen zijn niet flexibel en dus niet te vervormen;
  • Lastig te recyclen;
  • Schadelijke stoffen tijdens productie.

Waarom PIR isolatie kopen?

PIR isolatie is een van de meest veelzijdige isolatieplaten op de markt. De plaat is toepasbaar voor diverse doeleinden. Dankzij zijn goede isolatiewaarde en geringe dikte is het de ideale plaat om mee te werken en ook nog eens aantrekkelijk geprijsd. Naast ons standaard assortiment PIR Isolatie bieden wij ook een uitgebreid assortiment PIR isolatie B keus. Deze isolatie platen hebben hetzelfde isolatievermogen, maar hebben vaak lichte beschadigingen, waardoor ze esthetisch niet meer als A keus gezien kunnen worden. Dezelfde isolatiewaarde voor een nog lagere prijs!

Wilt u meer weten over PIR Isolatie in een spouwmuur? Lees dan ook ons kennisbankartikel: Welke spouwisolatie kiezen bij nieuwbouw"

 
     

Vraag het de productspecialist

Stefan Aalbers: 0541 – 21 67 02
Bram Sleiderink: 0541 - 21 67 01

Product Categorieën:

Of neem contact op via het Contactformulier

Stefan Aalbers

Bram Sleiderink