Winkelwagen incl. BTW excl. BTW
0 producten

 

Sleiderink - Groothandel in Bouwmaterialen - Ook online!

PIR isolatie

PIR isolatie, ook wel polyisocyanuraat genoemd, is een hard kunststofschuim dat bekendstaat om zijn hoge isolatiewaardes. De veelzijdige isolatieplaten zijn makkelijk te verwerken en ook nog eens aantrekkelijk geprijsd.

Heeft u een vraag?

0541 - 35 44 44

Sorteren Verberg sorteeropties

14 artikel(en)

per pagina

Van hoog naar laag sorteren
Sorteren Verberg sorteeropties

14 artikel(en)

per pagina

Van hoog naar laag sorteren

U bent op zoek naar PIR isolatie. Maar wat is dat nou precies? PIR, ook wel polyisocyanuraat genoemd, is een kunststof materiaal dat is afgeleid van PUR schuim. Het materiaal is verder doorontwikkeld en heeft een veel hogere isolatiewaarde. Daarbij komen er bij verhitting van PIR ook nog eens minder schadelijke stoffen vrij. PIR isolatie wordt daarom vaak verwerkt tot platen die gebruikt kunnen worden voor diverse toepassingen zoals:

Kan een PIR isolatiepaat tegen vocht?

PIR isolatie wordt eigenlijk alleen verwerkt tot harde isolatie platen.Het materiaal is zeer goed bestand tegen vocht, dankzij de gesloten cellenstructuur. Deze zogeheten PIR platen bestaan uit een hard schuim dat vaak bekleed wordt met een aluminium cachering. Dankzij dit folie is de PIR isolatieplaat nog eens extra goed bestand tegen vocht, waardoor PIR isolatie gewoon nat mag worden. Mensen die PIR platen kopen passen dit daarom ook vaak toe als dakisolatie.

PIR Isolatie

Welke Rc waarde heeft PIR isolatie?

Een PIR isolatieplaat heeft dankzij zijn uitstekende thermische eigenschappen vaak een erg lage Lambda waarde. Deze waarde ligt vaak tussen de 0,023 en de 0,026 W/mK. Andere isolatieplaten zoals glaswol of steenwol hebben bijvoorbeeld een lambdawaarde van 0,040 W/mK. En omdat een PIR isolatieplaat ook nog eens erg dun is, kunt u in ruimtes met weinig ruimte om te isoleren ook een uitstekende Rc waarde halen.

De voordelen van PIR Isolatie

Zoals gezegd kunt u met PIR isolatie erg hoge isolatiewaardes halen in vergelijking met andere isolatieplaten. De thermische werking van de PIR platen heeft dan ook een gunstig effect op uw energieverbruik. Naast de isolerende eigenschappen zijn er nog veel meer redenen om te gaan isoleren met PIR:

  • Hoge vochtbestendigheid
  • Hoge brandveiligheid;
  • Lange levensduur;
  • Goede beloopbaarheid;
  • Lichtgewicht platen;
  • Makkelijk te verwerken en te snijden.

Waar moet u rekening mee houden bij de aanschaf van PIR Isolatie?

De PIR isolatieplaten kennen vele voordelen en zijn geschikt voor allerlei toepassingen. Maar er zijn ook een aantal aandachtspunten bij de aanschaf van PIR isolatie:

  • PIR platen zijn niet flexibel en dus niet te vervormen;
  • Lastig te recyclen;
  • Schadelijke stoffen tijdens productie.

Waarom PIR isolatie kopen?

PIR isolatie is een van de meest veelzijdige isolatieplaten op de markt. De plaat is toepasbaar voor diverse doeleinden. Dankzij zijn goede isolatiewaarde en geringe dikte is het de ideale plaat om mee te werken en ook nog eens aantrekkelijk geprijsd. Naast ons standaard assortiment PIR Isolatie bieden wij ook een uitgebreid assortiment PIR isolatie B keus. Deze isolatie platen hebben hetzelfde isolatievermogen, maar hebben vaak lichte beschadigingen, waardoor ze esthetisch niet meer als A keus gezien kunnen worden. Kortom, dezelfde isolatiewaarde voor een nog lagere prijs!

Gaat u uw spouwmuur isoleren met PIR en wilt u daar meer informatie over? Lees dan ook eens ons kennisbankartikel: Welke spouwisolatie kiezen bij nieuwbouw"

 
     

Vraag het de productspecialist

Stefan Aalbers: 0541 – 21 67 02
Bram Sleiderink: 0541 - 21 67 01

Productcategorieën:

Of neem contact op via het Contactformulier

Stefan Aalbers

Bram Sleiderink