Winkelwagen incl. BTW excl. BTW
0 producten

 

Welkom bij Sleiderink Hout & Bouwmaterialen

Cellenbeton

Cellenbeton is een betonsoort die gekenmerkt wordt door zijn lage volumegewicht en sterk isolerend vermogen. Een aantal voordelen van cellenbeton zijn o.a. de goede thermische en geluidsisolerende eigenschappen.

Heeft u een vraag?

0541 - 35 44 44

Winkelen per Hide
Filteren Verberg filters

Selectie verfijnen

Merk
Sorteren Verberg sorteeropties

2 artikel(en)

per pagina

Van hoog naar laag sorteren
Sorteren Verberg sorteeropties

2 artikel(en)

per pagina

Van hoog naar laag sorteren

Cellenbeton, of ook wel gasbeton of schuimbeton genoemd, is een betonsoort die gekenmerkt wordt door zijn lage volumegewicht en sterk isolerend vermogen. Door het toevoegen van een gasvormende toeslag ontstaat een poreus en isolerend materiaal.

Voordelen van cellenbeton

De voornaamste voordelen van cellenbeton zijn, naast het lichte gewicht, de goede thermische en geluidsisolerende eigenschappen, de brandwerendheid, het warmte-accumulerende vermogen en de vorstbestendigheid.

Cellenbeton leverbaar in soorten en maten

Na de productie van het cellenbeton wordt deze in het gewenste producttype gesneden : blokken, lateien, gewapende platen. Vervolgens wordt het product in een autoclaaf versteend bij een temperatuur van ongeveer 187 °C, en een stoomdruk van 11 atmosfeer. Na deze behandeling krijgt het materiaal zijn definitieve eigenschappen. Cellenbeton wordt aangeduid met het volumegewicht en met de druksterkte. Het materiaal is leverbaar in de volgende kwaliteiten:

    • G2/400: Druksterkte > 2 N/mm² , volumegewicht < 400 kg/m³
    • G4/600: Druksterkte > 4 N/mm² , volumegewicht < 600 kg/m³
    • G5/800: Druksterkte > 5 N/mm² , volumegewicht < 800 kg/m³

Is het cellenbeton geschikt voor buitentoepassing dan wordt de letter B aan de codering toegevoegd. Bijvoorbeeld GB4/600.

Stel een vraag over cellenbeton

U heeft een vraag over cellenbeton? Onze productspecialisten zitten dagelijks, van maandag tot en met vrijdag, van 08.00u tot 17.00u voor u klaar om al uw vragen te beantwoorden!

 
     

Vraag het de productspecialist

Stefan Aalbers: 0541 – 21 67 02
Bram Sleiderink: 0541 - 21 67 01

Product Categorieën:

Of neem contact op via het Contactformulier

Stefan Aalbers

Bram Sleiderink