Winkelwagen incl. BTW excl. BTW
0 producten

 

Sleiderink - Groothandel in Bouwmaterialen - Ook online!

Cellenbeton

Cellenbeton is een betonsoort die gekenmerkt wordt door zijn lage volumegewicht en sterk isolerend vermogen. Een aantal voordelen van cellenbeton zijn o.a. de goede thermische en geluidsisolerende eigenschappen.

Heeft u een vraag?

0541 - 35 44 44

Winkelen per Hide
Filteren Verberg filters

Selectie verfijnen

Merk
Sorteren Verberg sorteeropties

2 artikel(en)

per pagina

Van hoog naar laag sorteren
Sorteren Verberg sorteeropties

2 artikel(en)

per pagina

Van hoog naar laag sorteren

Cellenbeton, of ook wel gasbeton of schuimbeton genoemd, is een betonsoort die gekenmerkt wordt door zijn lage gewicht en sterk isolerende vermogen. Dit maakt gasbetonblokken tot een multifunctioneel bouwproduct dat voor vele dragende- en niet dragende constructies wordt gebruikt. Enkele voorbeelden hiervan zijn:

  • Binnenspouwbladen
  • Binnenwanden
  • Brandwerende scheidingswanden
  • Buitenwanden
  • Bad- en douche ombouwen

Waar wordt cellenbeton van gemaakt?

Cellenbeton is een natuurlijk product, dat wordt gemaakt van cement, kalk en zand. Aan dit mengsel wordt een klein deel aluminiumpoeder toegevoegd. Dit zorgt ervoor dat er een chemische reactie ontstaat. Uit deze reactie ontstaan een groot aantal gesloten cellen die gevuld zijn met stilstaande lucht.

Cellenbeton

Eigenschappen van Gasbeton

Na de productie van het cellenbeton wordt deze in het gewenste producttype gesneden. Dat wil zeggen, in blokken, lateien of gewapende platen. Vervolgens wordt het product versteend bij een temperatuur van ongeveer 187 °C, en een stoomdruk van 11 atmosfeer. Na deze behandeling krijgt het gasbeton zijn definitieve eigenschappen. De belangrijkste hiervan zijn:

  • Goede brandwerendheid;
  • Gunstig effect op de geluidsisolatie;
  • Groot warmte-isolerend vermogen;
  • Eenvoudig te verwerken dankzij het lichte gewicht;
  • Ongevoelig voor vorst en vocht.

Welke druksterkte heeft cellenbeton?

Cellenbeton wordt eigenlijk altijd aangeduid met een volumegewicht en met de druksterkte van het materiaal. Dat wil zeggen, de mate waarin de cellenbetonblokken weerstand kunnen bieden aan drukkrachten zonder dat deze broos worden. In ons assortiment vindt u onderstaande blokken:

Cellenbeton buiten toepassen

Zoals gezegd is het cellenbetonblok een multifunctioneel inzetbaar bouwproduct. Cellenbeton wordt veel toegepast bij het plaatsen van binnenwanden of binnenspouwbladen. Maar het is ook goed mogelijk om cellenbeton buiten toe te passen. Cellenbeton is namelijk waterbestendig, daarom hebben vocht en vorst geen invloed op gasbeton blokken. Ze verzepen niet en zijn ook niet gevoelig voor schimmels. Een cellenbeton buitenmuur maken is dan ook geen enkel probleem.

Cellenbeton in de badkamer

Dankzij het waterdamp regulerende vermogen van gasbeton is toepassing in een badkamer ook heel goed mogelijk. De luchtvochtigheid in de ruimte blijft hierdoor altijd op een aangenaam peil. In onderstaande video ziet u hoe u zelf met het grootste gemak een scheidingswand tussen badkamer en slaapkamer kan realiseren.

Gasbeton kopen?

Bent u overtuigd geraakt van het materiaal en verwerkingsgemak? Ons assortiment bestaat uit verschillende soorten cellenbeton, namelijk ytong blokken van Xella en onze huismerk variant voor een net iets scherpere prijs.

Stel een vraag over cellenbeton

U heeft een vraag over een cellenbetonblok? Onze productspecialisten zitten dagelijks, van maandag tot en met vrijdag, van 08.00u tot 17.00u voor u klaar om al uw vragen te beantwoorden!

 
     

Vraag het de productspecialist

Stefan Aalbers: 0541 – 21 67 02
Bram Sleiderink: 0541 - 21 67 01

Productcategorieën:

Of neem contact op via het Contactformulier

Stefan Aalbers

Bram Sleiderink