Winkelwagen incl. BTW excl. BTW
0 producten

 

Sleiderink - Groothandel in Bouwmaterialen - Ook online!

Vlas Isolatie

Vlas isolatie is duurzaam, milieuvriendelijk en wordt gebruikt voor verschillende toepassingen. Daarnaast is heeft vlas een hoge isolatiewaarde en is het erg makkelijk te verwerken!

Heeft u een vraag?

0541 - 35 44 44

Sorteren Verberg sorteeropties

2 artikel(en)

per pagina

Van hoog naar laag sorteren
Sorteren Verberg sorteeropties

2 artikel(en)

per pagina

Van hoog naar laag sorteren

Tegenwoordig wordt er veel aandacht besteed aan natuurlijke en duurzame materialen. Bij het maken van keuzes wordt steeds vaker rekening gehouden met het milieu. Zo ook bij de keuze voor isolatiematerialen. Er wordt dan ook meer en meer gekozen voor duurzame materialen zoals Vlas isolatie.

Natuurlijk isoleren met vlas isolatie

Vlas isolatie is een natuurlijk isolatiemateriaal op basis van vlaswol. Wat vlas onder andere zo milieuvriendelijk maakt, is het feit dat er bij de bewerking van vlas nauwelijks bestrijdingsmiddelen benodigd zijn. Ook wordt vlas volledig benut; waar de lange vezels worden verwerkt tot linnen, worden de korte vezels gebruikt om vlas te verwerken tot isolatiemateriaal. Bovendien kan vlaswol volledig gerecycled worden. Het feit dat vlas herbruikbaar is, maakt dat dit isolatiemateriaal erg duurzaam is. Vlaswol isolatie is, behalve de milieuvriendelijkheid, een goede keuze vanwege:

 

 

  Natuurlijk isoleren met vlas isolatie

Voor welke toepassingen gebruikt u vlaswol isolatie?

Een groot voordeel van vlas isolatie is het ruime toepassingsgebied. Zo kunt u vlaswol gebruiken voor het isoleren van uw dak, maar ook vloerisolatie en het isoleren van de wanden en plafonds in uw pand behoren tot de mogelijkheden.

Wat zijn de voordelen van vlaswol als isolatiemateriaal?

Behalve dat u door het isoleren met vlas zorgt voor een goede warmte-isolatie en dus energie bespaart, verzekert u zichzelf ook van een gebouw met een verbeterde akoestiek. Vlaswol is namelijk veerkrachtig en vangt geluidstrillingen op. Andere voordelen van vlaswol isolatie zijn:

  • Het feit dat u geen dampremmer nodig heeft;
  • De brandvertragende werking;
  • De temperatuur- en vochtregulerende werking.

De vochtregulerende werking van vlas

Vlas is een materiaal dat lucht doorlaat. Deze luchtdoorlatende werking zorgt ervoor dat vocht niet opgenomen wordt. Hierdoor krijgen schimmels geen kans. Bovendien wordt met het gebruik van vlas isolatie de luchtvochtigheid van het geïsoleerde gebouw op natuurlijke wijze gereguleerd. Hier wordt het leefklimaat zowel comfortabeler als gezonder van. Het geïsoleerde gebouw is weinig onderhevig aan temperatuurwisselingen, waardoor er weinig energie nodig is voor het afkoelen of opwarmen van het gebouw.

Vlas verwerken

Vlas veroorzaakt geen jeuk en/of andere irritaties aan de huid en is dus te verwerken zonder het gebruik van werkhandschoenen of andere beschermende kleding. Door gebruik te maken van een speciaal isolatiemes is het zeer eenvoudig om vlas te verwerken.

Vlas kopen?

Vlaswol isolatie bestelt u eenvoudig via onze website. Ook kunt u contact opnemen met onze productspecialist voor meer advies. Direct bestellen? In ons assortiment vindt u de Isovlas PL Isolatieplaat en het bijbehorende Isovlas Isolatiemes.

Vlas Isolatie