Winkelwagen incl. BTW excl. BTW
0 producten

 

Sleiderink - Groothandel in Bouwmaterialen - Ook online!

Vloerisolatie

Vloerisolatie voorkomt koude ruimtes in uw woning. Isoleer uw houten vloer of betonvloer en bespaar op uw energierekening.

Heeft u een vraag?

0541 - 35 44 44

Winkelen per Hide
Filteren Verberg filters

Selectie verfijnen

Druksterkte
Soort
Materiaal
Isolatiewaarde
Toepassing
Merk
Sorteren Verberg sorteeropties

8 artikel(en)

per pagina

Van hoog naar laag sorteren
Sorteren Verberg sorteeropties

8 artikel(en)

per pagina

Van hoog naar laag sorteren

Vloerisolatie kent meerdere belangrijke voordelen. Zo zorgt u er met een geïsoleerde vloer voor dat u geen last heeft van kou die omhoog komt. Behalve het voorkomen van een koude ruimte en vloer, bespaart u door middel van vloerisolatie ook op de energierekening. U zorgt er namelijk voor dat er minder warmte verloren gaat, wat betekent dat er minder energie geleverd hoeft te worden om uw woning op te warmen. Bovendien voorkomt u dat vocht en dus schimmels een kans krijgen. De wijze waarop u vloerisolatie toepast, is afhankelijk van:

Vloerisolatie soorten

Bij vloerisolatie is onder andere het soort vloer dat u heeft van belang voor het kiezen van het juiste isolatiemateriaal. Hierbij wordt onderscheid gemaakt tussen vloerisolatie voor een betonvloer en vloerisolatie voor een houten vloer.

Vloerisolatie materialen

Voor vloerisolatie zijn isolatieplaten het meest geschikt. Welke vloerisolatie platen u het beste kunt gebruiken, is afhankelijk van uw woonsituatie. Behalve dat het type vloer bepalend is voor het isolatiemateriaal, is het ook van belang of u wel of geen goed toegankelijke kruipruimte heeft. Dit bepaalt namelijk mede of u het beste van boven of onder uw vloer kunt isoleren. EPS vloerisolatie kan voor alle toepassingen gebruikt worden. Glaswol – en vlas vloerisolatie gebruikt u voor het isoleren van uw vloer via de onderkant. Moet uw vloerisolatie drukvast zijn, dan kunt u XPS gebruiken voor vloerisolatie van bovenaf. Voor het isoleren van een houten vloer is steenwol erg geschikt.

Vloerisolatie kruipruimte

Het isoleren van de vloer is het meest effectief via de kruipruimte. U behaalt hierdoor namelijk een hogere isolatiewaarde. Ook zijn de kruipruimte isolatie kosten lager dan wanneer u de vloer op een andere wijze gaat isoleren. Indien u een kruipruimte heeft met een minimale hoogte van 50 centimeter, raden wij dan ook zeker aan uw vloer via deze ruimte te isoleren. Vloerisolatie via de kruipruimte wordt gerealiseerd door isolatieplaten tegen het plafond van de kruipruimte, en dus de onderkant van de vloer, aan te brengen. Wanneer u via de kruipruimte gaat isoleren, is er wel een aantal dingen waar u op dient te letten:

  • Houd de ventilatiegaten vrij om eventuele vochtproblemen te voorkomen.
  • Isoleer het kruipluik ook, zodat er geen warmte verloren gaat.

 

 

  Vloerisolatie kruipruimte

Vloerisolatie zonder kruipruimte

De kruipruimte is niet altijd goed begaanbaar. In het geval van een kruipruimte die maximaal 35 centimeter hoog is, is het niet erg comfortabel om vanuit deze ruimte te isoleren. In dit geval is het dus raadzaam om een andere werkwijze te hanteren, namelijk het isoleren van bovenaf.

Vloerisolatie kopen?

In ons assortiment vindt u diverse materialen voor het isoleren van uw vloer. De vloerisolatie kosten zijn afhankelijk van het te isoleren oppervlak en de wijze waarop u dit gaat doen. Weten wat de vloerisolatie opties zijn? Raadpleeg dan nu onderstaande keuzehulp! De vloerisolatie prijs verschilt per product en afmeting. 

 

Betonvloer van onderaf

Betonvloer van bovenaf

Houten vloer van onderaf

Houten vloer van bovenaf

EPS isolatieplaat

EPS 100-SE

EPS 150-SE

EPS 200-SE

Glaswolplaat

Isover Comfortpanel

Steenwolplaat

ROCKWOOL RockSono Base (210)

Vlas isolatieplaat

Isovlas PL

XPS isolatieplaat

Jackodur KF 300 Standard SF

 

vloerisolatie