Dakelementen

Voor Nieuw -en Verbouw

Met dakelementen zorgt u eenvoudig voor een winddicht dak. De isolerende laag die zich in de dakelementen bevindt, zorgt voor een goede akoestische én thermische isolatie.

per pagina

3 producten

 1. IsoBouw SlimFix Bekijk Product
  IsoBouw SlimFix
  Direct de laagste prijs
  €0,00 excl. btw
  Bekijk product
 2. IsoBouw SlimFix XT Bekijk Product
  IsoBouw SlimFix XT
  Direct de laagste prijs
  €0,00 excl. btw
  Bekijk product
 3. Isobouw Slimfix Spoor Bekijk Product
  IsoBouw SlimFix Spoor
  Vraag een offerte aan voor de beste prijs!
  €0,00 excl. btw
  Bekijk product
per pagina

3 producten

Advies nodig?

Vraag de specialist!

Dakelementen gebruikt u voor het bedekken van uw dak. Dakelementen worden ook wel aangeduid als prefab - of sandwich elementen. Deze geprefabriceerde en tevens geïsoleerde dakelementen zijn aan beide zijden voorzien van plaatmateriaal en beschikken over een constructie waardoor ze gemakkelijk bevestigd kunnen worden. Dakpannen of andersoortige dakbedekking kan eenvoudig bovenop de isolerende prefab dakelementen worden geplaatst om zo een volledig winddicht dak te realiseren. Behalve dat dienen prefab dakelementen ook als plafond voor de bovenste verdieping van uw woning.

Hoe is een prefab dakelement opgebouwd?

Sandwich elementen zijn beschikbaar in diverse uitvoeringen, maar ze hebben allen een soortgelijke opbouw. Zo zijn deze elementen voorzien van een isolerende laag. Dit kan EPS zijn, maar de kern van het dakelement kan ook bestaan uit bijvoorbeeld PIR of vlas. Sandwich dakelementen zijn aan weerszijden voorzien van spaanplaten. Ook hierin vindt u diverse variaties in materialen, zoals bijvoorbeeld multiplex of OSB.

Welke soorten dakelementen worden onderscheiden?

Dakelementen kunnen onderverdeeld worden in:

 • Zelfdragende elementen
 • Niet-zelfdragende elementen

Het is afhankelijk van het type dak en het soort project welk soort dakelement het meest geschikt is. Niet-zelfdragende elementen gebruikt u bijvoorbeeld bij de renovatie van uw woning. Deze elementen plaatst u eenvoudig op het bestaande dakbeschot. Bij nieuwbouw volstaan zelfdragende elementen goed, aangezien deze sterk genoeg zijn om een stabiel dak te verkrijgen.

Het plaatsen van prefab dakelementen bij nieuwbouw

Gaat u bezig met de bouw van een woning en gaat u dakelementen plaatsen? Dan krijgt u te maken met eisen die gesteld worden met betrekking tot de kwaliteit van de te plaatsen dakelementen. De regels waar u zich aan dient te houden, zijn vastgelegd in het Bouwbesluit en hebben betrekking op de warmte- en geluidsisolatie van het materiaal. Zo dient de Rc waarde van dakelementen 6,0 te bedragen. Verder moeten dakelementen voldoen aan een bepaald niveau van geluidwering, zodat eventuele geluidsoverlast tot een minimum beperkt wordt. Hierbij wordt onderscheid gemaakt tussen twee verschillende soorten woningen, te weten:

 • Vrijstaande woningen
 • Geschakelde woningen

Dakelementen

Dakelementen voor vrijstaande woningen

Voor vrijstaande woningen is bepaald hoe hoog de waarde van het buitengeluid moet zijn. In het Bouwbesluit is vastgesteld dat de wering van het buitengeluid bij uitwendige scheidingsconstructies minimaal 20 dB moet zijn. Hiermee moet eventuele geluidsoverlast voorkomen worden.

Dakelementen voor geschakelde woningen

Waar bij vrijstaande woningen slechts gekeken wordt naar de wering van geluid van buitenaf, zijn er voor geschakelde woningen ook richtlijnen voor het overgangsgeluid. In het Bouwbesluit is vastgelegd dat de geluidwering bij geschakelde woningen minimaal 52 dB moet zijn.

Sandwich dakelementen kopen?

In ons assortiment vindt u dakelementen van Isobouw. Deze sandwich dakelementen voldoen aan de eisen die zijn vastgelegd in het Bouwbesluit. U heeft de keuze uit de volgende dakelementen: