Caprice

100% of 100
1Beoordeling
Gemiddelde beoordeling10 van 10
Bakstenen met een warm hart!

De ene steen is de andere niet. Bij Caprice weten ze dat als geen ander. Het is een familiebedrijf met ruim 150 jaar ervaring in het bakken van metselstenen.

per pagina

2 producten

 1. Caprice Handvorm Waalformaat Structeau Collectie Bekijk Product
  Caprice Structeau Handvorm Waalformaat
  Vanaf € 0,51 per stuk
  Direct de laagste prijs
  €0,42 excl. btw
  Bekijk product
 2. Waardering:
  100%
  Caprice Handvorm Waalformaat Bekijk Product
  Caprice Handvorm Waalformaat
  Vanaf € 0,40 per stuk
  Direct de laagste prijs
  €0,33 excl. btw
  Bekijk product
per pagina

2 producten

Advies nodig?

Vraag de specialist!

Caprice is een gerenommeerd familiebedrijf. Met haar 150 jaar lange ervaring is dit bedrijf expert in het bakken van metselstenen. In de Caprice Steenfabriek Huissenswaard wordt de Caprice baksteen dan ook in groten getale geproduceerd; maar liefst 270.000 stenen per dag. Het ruime assortiment metselstenen van Caprice bestaat uit een diversiteit aan formaten, kleuren en structuren waardoor er voor iedereen wel een geschikte Caprice gevelsteen op de markt is.

Caprice

Waar wordt de Caprice baksteen van gemaakt?

Afhankelijk van de benodigde kleur van de Caprice gevelsteen wordt er klei gewonnen in het stroomgebied van diverse rivieren in zowel Nederland als Duitsland. De kleisoorten die gebruikt worden voor de productie van de metselstenen zijn:

 • Rivierklei
 • Eifelklei
 • Westerwaldklei

Rivierklei is afkomstig uit de IJssel, Maas, Waal en Rijn en wordt gebruikt voor de productie van de Caprice baksteen in de bakkleuren naturelbrons, geel, helderrood en grijsrood. Om ook de overige kleuren metselstenen te kunnen produceren, wordt Eifelklei en Westerwaldklei gewonnen. Er is maar liefst 100.000 m3 klei benodigd om op jaarbasis voldoende metselstenen te produceren.

Hoe wordt de Caprice gevelsteen geproduceerd?

Voordat de gevelstenen de Caprice Steenfabriek verlaten, is er al heel wat mankracht verzet. Alvorens de klei naar de fabriek gebracht wordt, wordt deze eerst gemengd. Zo wordt er zorg voor gedragen dat de verschillende lagen klei gemiddeld gezien overal dezelfde samenstelling hebben. Dit levert nagenoeg identieke eindproducten op. Eenmaal in de fabriek aangekomen ondergaat de klei het volgende proces: 

 • Spoorspijkers, granaten en andere overblijfselen worden verwijderd.
 • Mergel, ijzer- en chroomoxides, lava en zand worden aan de klei toegevoegd om de van nature aanwezige kleur in klei én de kwaliteit van het eindproduct enigszins te beïnvloeden.
 • Vervolgens wordt de klei uitgesmeerd, vermalen, gewalst, voorgemengd en verder gekneed tot een bruikbare massa.
 • Daarna gaat de klei in vormbakken, vindt er eventueel bezanding plaats en wordt het geperst tot natte stenen, die vervolgens gedroogd worden.
 • In de zetmachine worden de metselstenen in groepjes geformeerd. Kapotte stenen worden afgevoerd en hergebruikt.
 • In de tunneloven worden de bakstenen vervolgens gebakken. Na afkoeling worden de metselstenen in de ontladingsmachine gesorteerd, zodat een gelijkmatige kleursortering ontstaat. Hierdoor zijn de metselstenen Caprice direct klaar voor toepassing op de gevel!

Welke soorten metselstenen onderscheidt Caprice? 

In de wereld van bakstenen wordt vaak gesproken over bezande en onbezande stenen. Wat houdt dit nou eigenlijk in? Zoals de term al doet vermoeden, is er bij bezande metselstenen zand toegevoegd aan de stenen. Dit zand zorgt ervoor dat de baksteen voorzien wordt van een kenmerkende oppervlaktestructuur. Bovendien zorgt de bezanding ervoor dat de kleur extra genuanceerd wordt.

De Caprice gevelsteen is ook beschikbaar in een onbezande variant, de zogenaamde Caprice Structeau. Het verschil tussen beide soorten metselstenen is puur esthetisch. Het zijn beide kwalitatief hoogwaardige bakstenen.

Formaten van de metselstenen Caprice

Behalve dat er onderscheid gemaakt wordt tussen onbezande en bezande metselstenen, onderscheidt Caprice tevens twee formaten bakstenen, namelijk Dikformaat en Waalformaat. In Nederland is Waalformaat de meest gebruikte gevelsteen. In ons assortiment vindt u dan ook de volgende producten: