Winkelwagen incl. BTW excl. BTW
0 producten

 

Sleiderink - Groothandel in Bouwmaterialen - Ook online!

Nelissen

Heeft u een vraag?

0541 - 35 44 44

Sorteren Verberg sorteeropties

5 artikel(en)

per pagina

Van hoog naar laag sorteren
Sorteren Verberg sorteeropties

5 artikel(en)

per pagina

Van hoog naar laag sorteren

Nelissen bv is een van oorsprong lokaal familiebedrijf dat zich door de jaren heen heeft ontwikkeld tot een internationaal georiënteerde handel in gevelstenen. De Nelissen Steenfabriek is gevestigd in België en zorgt voor de productie van gevelstenen in de meest uiteenlopende stijlen, maten en kleuren.

Nelissen Steenfabriek

Waar worden Nelissen bakstenen van gemaakt?

Nelissen gaat met de tijd mee en hecht waarde aan het milieu. Daarom is de Nelissen gevelsteen vervaardigd van Löss; een 100% natuurlijk product. Bovendien gaat er geen materiaal verloren, doordat alles gerecycled wordt. De letterlijke betekenis van Löss is losse grond. Er worden verschillende kleuren Löss ontgonnen en de klei wordt vervolgens in de Nelissen Steenfabriek gezuiverd. Chemicaliën en mineralen worden zo min mogelijk gebruikt in het productieproces om zo tegemoet te komen aan het ecologische beleid. De speerpunten van Nelissen zijn dan ook:

  • Een optimaal beheer van afval;
  • Minimale overlast van stof en geluid richting de omgeving;
  • Een zo efficiënt mogelijk gebruik van water, grondstoffen en energie.

De productie van de Nelissen gevelsteen

Waar men vroeger met de hand aan het werk ging om Nelissen stenen te produceren, is dit proces tegenwoordig volledig geautomatiseerd. Niet alleen is de machine in staat om de bewegingen van vroeger na te bootsen, ook worden er tegelijkertijd bakstenen in maar liefst 8 verschillende kleurschakeringen geproduceerd. Vervolgens ondergaan de Nelissen bakstenen het volgende productieproces:

  • De stenen worden te drogen gelegd in computergestuurde droogkamers.
  • Naargelang de dikte van de gevelsteen, duurt het 24 tot 48 uur tot deze klaar is om de oven in te gaan.
  • De droge bakstenen worden op ovenwagens gestapeld in een vastgesteld patroon, waarna ze in de oven gebakken worden.
  • Het resultaat zijn gevelstenen in ruim 80 verschillende kleurnuances.

Toepassing bakstenen Nelissen

Nelissen bv produceert stenen voor uiteenlopende type woningen. Of u nou een jaren ’30 stijl wilt creëren of juist voor een moderne uitstraling gaat; bij Nelissen bent u aan het goede adres. Ook het verwerken van de gevelstenen kunt u op diverse wijzen realiseren. Zo zijn de bakstenen geschikt voor traditioneel metselwerk, maar ook het vermetselen of verlijmen met dunbedmortel is mogelijk.

Welke soorten bakstenen produceert Nelissen?

Zoals eerder al duidelijk werd, produceert Nelissen bakstenen in vele kleuren. Bovendien beschikken de diverse gevelstenen over een al dan niet generfde structuur. In ons assortiment vindt u gevelstenen in Handvorm Waalformaat, welke een afmeting hebben van 21x10x5 centimeter. Handvorm is te omschrijven als een ruwe steen. Wij onderscheiden:

Kies de kleur en structuur die bij uw woonwensen past en bestel direct de gewenste steen!  Ook kunt u een offerte aanvragen. Twijfelt u nog over de juiste vorm en/of kleur? Bestel dan eerst een monsterdoos!

Nelissen