Winkelwagen incl. BTW excl. BTW
0 producten

 

Sleiderink - Groothandel in Bouwmaterialen - Ook online!

Metselstenen

Metselstenen, of ook wel gevelstenen genoemd, zijn uit klei gebakken stenen voor de constructie van muren en gevels. Deze stenen worden tegenwoordig meestal in steenfabrieken gemaakt.

Heeft u een vraag?

0541 - 35 44 44

 • Huismerk

  Als u de keuze maakt voor onze huismerk metselstenen, dan kiest u voor kwalitatieve gevelstenen voor een lage …
 • Eurosteen

  Steenfabriek Linssen B.V, beter bekend onder de naam Eurosteen handel; de naam van de verkoopafdeling van het in …
 • Caprice

  Caprice is een gerenommeerd familiebedrijf. Met haar 150 jaar lange ervaring is dit bedrijf expert in het bakken …
 • Nelissen

  Nelissen bv is een van oorsprong lokaal familiebedrijf dat zich door de jaren heen heeft ontwikkeld tot een …
 • De Rijswaard

  Al ruim 100 jaar levert Steenfabriek de Rijswaard bv gevelstenen voor zowel woningen als gebouwen met een andere …
 • Rodruza

  De metselstenen van Rodruza Baksteen moeten elk gebouw tot leven brengen. Living Bricks, dat is het motto van …
 • Vandersanden

  Vandersanden Group is een familiebedrijf dat zich door de jaren heen ontwikkeld heeft tot een internationaal opererend bedrijf …
 • Wienerberger Gevelstenen

  Wienerberger Gevelstenen worden wereldwijd verkocht door het bedrijf Wienerberger B.V. dat al jaren internationaal actief is in het …
 • Alle Metselstenen

  Op deze pagina geven we u een overzicht van alle beschikbare metselstenen.         Vraag het de productspecialist Stefan Aalbers: …

Metselstenen

Metselstenen, ook wel bakstenen of gevelstenen genoemd, zijn uit klei gebakken stenen die worden gebruikt voor de constructie van muren of voor het toepassen in bestrating. Ons uitgebreide assortiment metselstenen omvat een groot aantal baksteenleveranciers uit binnen- en buitenland die allemaal op hun eigen unieke manier gevelstenen produceren. Het assortiment bestaat uit onderstaande bakstenen fabrikanten:

 • Vogelensangh
 • Klinkers Maastricht
 • Engels baksteen

Waar worden bakstenen van gemaakt?

Baksteen wordt al zeer lang als bouwmateriaal gebruikt. De eerste gebakken metselstenen zijn gevonden in Mesopotamië en dateren van ongeveer 5000 voor Christus. Het duurde echter nog tot circa 3000 voor Christus voordat ze op grotere schaal als gevelstenen werden gebruikt. Van die tijd tot aan nu worden de metselstenen op dezelfde manier gereproduceerd, volgens dezelfde principes. Het enige verschil, tegenwoordig gebeurt het grootste deel van deze handelingen machinaal. Hierdoor is de kostprijs per gevelsteen in de loop der jaren aanzienlijk lager geworden. Kort gezegd doorloopt de klei onderstaande bewerkingen:

 1. De klei wordt uitgegraven;
 2. De klei wordt gekneed tot een homogene substantie;
 3. De steen wordt gevormd;
 4. Vervolgens wordt deze te drogen gelegd;
 5. De steen wordt afgebakken bij 850 tot 1200 graden.

Welke soorten gevelstenen zijn er?

Al deze metselstenen doorlopen hetzelfde proces, maar niet alle gevelstenen zien er  hetzelfde uit. En dan hebben we het nog niet eens over de kleur van de baksteen. We onderscheiden namelijk verschillende soorten gevelstenen, van verschillende types en formaten met allemaal hun eigen afmetingen en texturen.

Bakstenen afmetingen

We onderscheiden een aantal verschillende formaten gevelstenen. Deze formaten hebben allemaal hun eigen afmeting. In onderstaande tabel hebben we de verschillende formaten voor u onder elkaar gezet met de daarbij behorende afmetingen, alsook het aantal metselstenen per m2.

 

Formaat

Afmeting

Aantal gevelstenen per m2

Waalformaat

210x100x50 mm

Circa 75 stuks

Dikformaat

210x100x65 mm

Circa 58 stuks

Vechtformaat

210x100x40 mm

Circa 90 stuks

Moduul 50

190x90x50 mm

Circa 83 stuks

Moduulf 65

190x90x65 mm

Circa 65 stuks

 

Type Metselstenen

Naast de verschillende afmetingen onderscheiden we ook verschillende types metselstenen. Het type steen wordt bepaald door de manier waarop de steen wordt gebakken en gevormd. In ons assortiment vindt u bijvoorbeeld:

Verschillende kleuren gevelstenen

Een ander belangrijk onderscheidend kenmerk van metselstenen is de kleur. De kleur van de metselsteen bepaalt immers de uitstraling van uw gevel. Het is daarom erg belangrijk om de juiste kleur gevelsteen te kiezen. Van zwart tot geel, paars of bruin, ons assortiment bestaat uit een breed palet gevelstenen kleuren. De meest gekozen kleur gevelsteen is echter de rode. Maar ook de rode kleur kent vele variaties, de keuze is oneindig.

Bakstenen kopen?

Door het enorme aanbod en de grote variatie aan verschillende gevelstenen is het vaak moeilijk een gevelsteen te kiezen. Metselstenen kopen is daarnaast ook niet goedkoop. Daarom zitten onze productspecialisten dagelijks voor u klaar om al uw vragen te beantwoorden en om samen tot de keuze voor de juiste metselsteen te komen.

Metselstenen

 
     

Vraag het de productspecialist

Stefan Aalbers: 0541 – 21 67 02
Bram Sleiderink: 0541 - 21 67 01

Productcategorieën:

Of neem contact op via het Contactformulier

Stefan Aalbers

Bram Sleiderink