Winkelwagen incl. BTW excl. BTW
0 producten

 

Sleiderink - Groothandel in Bouwmaterialen - Ook online!

Houtskeletbouw Isolatie

Heeft u een vraag?

0541 - 35 44 44

Sorteren Verberg sorteeropties

9 artikel(en)

per pagina

Van hoog naar laag sorteren
Sorteren Verberg sorteeropties

9 artikel(en)

per pagina

Van hoog naar laag sorteren

Steeds vaker worden houtskelet woningen gebouwd. Deze manier van bouwen is snel, voordelig en bovendien duurzaam. Hout is namelijk volledig te recyclen. Hoewel het houtskelet al beschikt over isolerende eigenschappen, is het wel nodig om uw houtskeletbouw woning extra te isoleren. Bij houtskeletbouw isolatie is de keuze voor het juiste isolatiemateriaal van groot belang, gezien het feit dat hout een brandbaar materiaal is.

Wat verstaan we onder houtskeletbouw isoleren?

Houtskeletbouw isolatie is het plaatsen van isolatiemateriaal tussen de houten liggers van het houtskelet. Isolatie voor houtskeletbouw is een ruim begrip en kan betrekking hebben op het isoleren van daken, wanden en vloeren. Houtskeletbouw isolatie is een belangrijke vorm van isolatie die eenvoudig gerealiseerd wordt. Het houten raamwerk kan namelijk gemakkelijk worden opgevuld met isolatie, zowel in de vorm van isolatierollen als isolatieplaten. Met houtskeletbouw isolatie zorgt u voor:

  • Een goede akoestische isolatie;
  • Een goede thermische isolatie;
  • Een brandveilige constructie.

Met houtskeletbouw isolatie bent u zowel in de winter als in de zomer verzekerd van een prettig leefklimaat. Bovendien bespaart u op de energiekosten. Hout isoleert namelijk beter dan steen en ook is er in een houtskeletbouw constructie meer ruimte voor dikkere isolatie.

 

 

  Houtskeletbouw isolatie

Welke materialen zijn geschikt voor houtskelet isolatie?

Houtskeletbouw isolatie is een milieuvriendelijke manier van isoleren. In ons assortiment vindt u diverse isolatiematerialen die geschikt zijn voor houtskelet isolatie. In de houtskeletbouw wordt vaak gebruikgemaakt van natuurlijke isolatiematerialen. Deze materialen staan er namelijk onder andere om bekend dat ze ademen, wat inhoudt dat ze een vochtregulerend karakter hebben. Dit is bij houtskeletbouw van groot belang, gezien het feit dat hout slecht bestand is tegen vocht. In ons assortiment vindt u:

Ook minerale wollen worden vaak toegepast bij houtskeletbouw isolatie. Bij het isoleren met minerale wol ontstaat er geen drukopbouw. Dit voorkomt het ontstaan van vervormingen aan uw muur. Bovendien zijn minerale wollen vanwege het flexibele karakter eenvoudig tussen houten balken te plaatsen. In ons assortiment vindt u glaswol isolatie en steenwol isolatie. De volgende producten uit ons assortiment zijn geschikt voor houtskeletbouw isolatie:

Glaswolplaat

Isover Comfortpanel

Dikte van 45-140 mm

Glaswolrol

Isover Rollisol Plus

Dikte van 80-120 mm

 

Knauf Naturoll 032

Dikte van 90-170 mm

 

Knauf Naturoll 037

Dikte van 90-220 mm

Steenwolplaat

ROCKWOOL RockSono Base (210)

Dikte van 45-170 mm

Steenwolrol

ROCKWOOL RockRoof Sidefix Plus

Dikte van 80-100 mm


Glaswol en steenwol hebben veel overeenkomsten. Om deze isolatiematerialen met elkaar te vergelijken bekijkt u onze keuzehulp glaswol of steenwol.

Houtskeletbouw opnieuw isoleren

Wanneer uw houtskelet slecht of niet geïsoleerd is, dan is het raadzaam dit te herstellen. Niet alleen vermindert een slecht geïsoleerde woning het wooncomfort, het zorgt er ook voor dat u een onnodig hoge energierekening krijgt. Uw houtskeletbouw na-isoleren kan bijvoorbeeld door het plaatsen van een voorzetwand. Dit resulteert weliswaar in minder ruimte, maar het zorgt er wel voor dat uw woning voorzien wordt van een goede warmte- en geluidsisolatie.

Het gebruik van folie bij houtskeletbouw

In een woning circuleert vocht, dat bijvoorbeeld ontstaat door koken of douchen. Om ervoor te zorgen dat dit vocht het houtskelet niet aantast, raden wij aan een folie te gebruiken. Met een folie krijgen vocht en schimmels geen kans. In ons assortiment vindt u: 

Een damp-open folie gebruikt u voor de buitenkant, ook wel de koude zijde, van de constructie. Dit folie zorgt ervoor dat vocht naar buiten kan, waardoor het ontstaan van condensatie voorkomen wordt. Een dampremmende folie wordt doorgaans aan de binnenkant, ofwel de warme zijde van de constructie, geplaatst. Door het gebruik van een dampscherm bij houtskeletbouw zorgt u ervoor dat vocht niet doordringt in de constructie. De combinatie van deze folies zorgt voor een luchtdichte constructie met een hoge mate van thermische isolatie, wat het wooncomfort vergroot.

Houtskeletbouw Isolatie