Winkelwagen incl. BTW excl. BTW
0 producten

 

Sleiderink - Groothandel in Bouwmaterialen - Ook online!

EPS isolatie

EPS Isolatie wordt gebruikt voor verschillende toepassingen in de bouw. De multi functionele isolatieplaten zijn toonaangevend als het gaat om brandveilige en duurzame isolatie.

Heeft u een vraag?

0541 - 35 44 44

Winkelen per Hide
Filteren Verberg filters

Selectie verfijnen

Druksterkte
Dikte
Toepassing
Isolatiewaarde
Merk
Sorteren Verberg sorteeropties

8 artikel(en)

per pagina

Van hoog naar laag sorteren
Sorteren Verberg sorteeropties

8 artikel(en)

per pagina

Van hoog naar laag sorteren

EPS is een afkorting van gëxpandeerd polystyreen, maar is in de volksmond vooral bekend onder de naam piepschuim of Tempex. Tegenwoordig zijn al deze namen gevangen onder de algemene Europese benaming airpop®. Dit geeft eigenlijk precies aan waar de kracht ligt van geëxpandeerd polystyreen. EPS isolatie bestaat namelijk voor 2% uit polystyreen en voor 98% uit lucht. Hierdoor is het materiaal vocht- en schimmelbestendig en dus een uitstekende keuze als u op zoek bent naar een duurzaam isolatiemateriaal. EPS isolatie wordt in de markt verkocht in 3 verschillende vormen, namelijk: 

  • EPS Korrels
  • EPS Chips
  • EPS Isolatieplaten

EPS Isolatie

EPS Korrels

EPS Korrels, ook wel EPS Parels genoemd, worden vaak toegepast in een spouwmuur of kruipruimte. Dit wordt vaak gedaan bij renovatieprojecten. De korrels kunnen namelijk makkelijk in een bestaande spouwmuur of kruipruimte gespoten worden. EPS Parels bestaan uit ongeveer 3000 gesloten cellen en hebben een gemiddelde lambda waarde van ongeveer 0,036 W/(m.K). U kunt de parels zelf aanbrengen, maar dit ook laten doen door een professional.

EPS Chips

In tegenstelling tot de korrels worden EPS Isolatie chips eigenlijk alleen maar in de kruipruimte aangebracht. De chips zijn namelijk wat groter dan de korrels en zijn beter geschikt als er een groter oppervlak geïsoleerd moet worden.

EPS Isolatieplaten

EPS isolatieplaten zijn druk vaste platen die vervaardigd zijn uit EPS korrels. De plaat bestaat net als de korrels voor het grootste gedeelte uit lucht en is daardoor erg licht en makkelijk in de verwerking. De isolatieplaten worden gebruikt voor verschillende toepassingen. Ons uitgebreide assortiment bestaat bijvoorbeeld uit EPS Isolatie platen voor:

Welke isolatiewaarde heeft EPS?

De duurzame EPS isolatie is zoals gezegd in een aantal vormen beschikbaar, maar de isolatieplaten zijn bijvoorbeeld ook nog eens in tal van diktes leverbaar. Hierdoor is er een enorm breed scala aan isolatiewaardes beschikbaar. De gemiddelde lambda waarde van EPS varieert van ongeveer 0,30 tot 0,40 λ (W/m∙K). Met deze waarde rekent u zelf ook makkelijk de Rc waarde van EPS isolatie uit. Daarnaast veroudert EPS niet, waardoor uw woning een blijvend hoge isolatiewaarde heeft.

Voordelen van EPS Isolatie

EPS Isolatie heeft een hoge brandveiligheid en is multifunctioneel toepasbaar. EPS platen worden daarom gezien als een toonaangevende isolatieoplossing voor huizen en andere gebouwen. We hebben een aantal belangrijke voordelen voor u opgesomd.

  • Ongevoelig voor vocht;
  • Rot- en schimmelvrij;
  • 100% recyclebaar;
  • Brandveilig;
  • Druk- en vormvast;
  • Hoge blijvende isolatiewaarden;
  • Aantrekkelijk geprijsd.

Wilt u meer weten over de verschillende toepassingen van EPS Isolatie of bent u benieuwd naar de verschillende soorten? Vraag onze productspecialist voor meer informatie en advies of bestel direct EPS Isolatie in onze webshop.

 
     

Vraag het de productspecialist

Stefan Aalbers: 0541 – 21 67 02
Bram Sleiderink: 0541 - 21 67 01

Product Categorieën:

Of neem contact op via het Contactformulier

Stefan Aalbers

Bram Sleiderink