Winkelwagen incl. BTW excl. BTW
0 producten

 

Sleiderink - Groothandel in Bouwmaterialen - Ook online!

Golfplaten

Golfplaten zijn veelgebruikte en relatief voordelige dakplaten die hun naam danken aan de golvende structuur. Deze typisch golvende structuur maakt de plaat sterk. De platen worden veelal toegepast op schuren en stallen.

Heeft u een vraag?

0541 - 35 44 44

Sorteren Verberg sorteeropties

8 artikel(en)

per pagina

Van hoog naar laag sorteren
Sorteren Verberg sorteeropties

8 artikel(en)

per pagina

Van hoog naar laag sorteren

Golfplaten

Golfplaten zijn golvende platen die veelal worden gebruikt als dakbedekking, maar ook steeds vaker toegepast worden als gevelbekleding. De golvende structuur van golfplaten zorgt ervoor dat ze erg sterk zijn, waardoor ze bestand zijn tegen diverse weersinvloeden. Dat moet ook wel, aangezien ze vaak gebruikt worden als dak- of gevelplaten voor schuren, stallen en andere constructies buitenshuis.

Welke soorten golfplaten zijn er?

Golfplaten zijn er in vele soorten en maten. De keuze voor het type golfplaat is afhankelijk van waar u de golfplaten wilt gaan toepassen. Het ene materiaal is immers sterker dan het andere en ook de kleur van de golfplaten is van belang. In ons assortiment vindt u glasheldere en zwarte golfplaten van verschillende afmetingen in de volgende materiaalsoorten:

Welke golfplaten zijn het goedkoopst?

De prijs van golfplaten is afhankelijk van het materiaal waaruit ze bestaan. Er zit namelijk verschil in stevigheid tussen de diverse soorten golfplaten, mede door de dikte. Zo zijn zowel enkelwandige als driewandige golfplaten bij ons verkrijgbaar. Behalve het verschil in materiaal en dikte is er ook een verschil in kleur. In het onderstaande schema ziet u wat die onderlinge verschillen betekenen voor de prijs.

Materiaal

Dikte

Lengte

Prijs

PVC (enkelwandig)

1 mm

122 - 305 cm

10 - 15 euro per 

Vezelcement

6,5 mm

122 - 305 cm

10 - 15 euro per 

Polycarbonaat (driewandig)

6 mm

153 - 305 cm

15 - 20 euro per 


Welke golfplaat moet u kiezen? 

Zoals eerder al gezegd, is de keuze voor het soort golfplaat afhankelijk van het toepassingsgebied. Er zit verschil in stevigheid, de hoeveelheid licht die ze doorlaten en ook zult u bij de ene golfplaat meer geluidshinder ondervinden dan bij de ander. Wanneer u een golfplaten afdak gaat maken, dan is het vanwege het licht aan te raden te kiezen voor een glasheldere plaat. Ook draagkracht is hierbij van groot belang. In dat geval zouden polycarbonaat golfplaten dan ook de beste keuze zijn.

Bent u echter van plan om een golfplaten dak te maken voor uw berging of schuurtje, dan is een goedkopere variant zoals vezelcement ook een prima keuze. Deze laten geen licht door, maar dat is in dat geval ook niet nodig. Groot voordeel van vezelcement golfplaten is de geluiddempende werking, brandwerendheid en het feit dat ze onderhoudsvriendelijk zijn. Ook zijn ze goed bestand tegen extreem weer, zoals hagel. Alle golfplaten die u in ons assortiment vindt, zijn asbestvrij. Wanneer u dus een asbest golfplaten dak moet vervangen, bent u bij ons aan het goede adres!

Golfplaten kopen

Wilt u meer weten over de golfplaten uit ons assortiment? Neem dan gerust contact op met een van onze productspecialisten. Heeft u al een keuze kunnen maken? Bestel dan direct het gewenste type golfplaat in onze webshop!

golfplaten

 

 
     

Vraag het de productspecialist

Stefan Aalbers: 0541 – 21 67 02
Bram Sleiderink: 0541 - 21 67 01

Productcategorieën:

Of neem contact op via het Contactformulier

Stefan Aalbers

Bram Sleiderink