Winkelwagen incl. BTW excl. BTW
0 producten

 

Sleiderink - Groothandel in Bouwmaterialen - Ook online!

Bouwstaal

Heeft u een vraag?

0541 - 35 44 44

Winkelen per Hide
Filteren Verberg filters

Selectie verfijnen

Lengte
Materiaaldikte
Breedte
Soort
Toepassing
Merk
Sorteren Verberg sorteeropties

6 artikel(en)

per pagina

Van hoog naar laag sorteren
Sorteren Verberg sorteeropties

6 artikel(en)

per pagina

Van hoog naar laag sorteren

Groothandel in Bouwstaal Bouwstaal is een legering bestaand uit ijzer en koolstof. De term staal wordt met name gebruikt voor ijzerlegeringen met een zodanig beperkt koolstofgehalte (typisch minder dan 1,9%) of gehalte aan toevoegingen als chroom, dat ze warm vervormd kunnen worden. Hierin onderscheidt staal zich van bijvoorbeeld gietijzer, dat een hoger koolstofgehalte heeft. Door de grote keuze in soorten bouwstaal en zijn goede bewerkbaarheid is het een veel gebruikt constructiemateriaal. Het koolstof wordt gebruikt om een hoge treksterkte en hardheid te verkrijgen. Wereldwijd wordt er jaarlijks ongeveer 900 miljoen ton staal geproduceerd.

Opmerkelijke feiten over bouwstaal

  • ArcelorMittal is de grootste producent van staal ter wereld, met een productie van 109,7 miljoen ton staal per jaar. De onderneming beschikt over minstens 61 vestigingen in 27 landen en heeft wereldwijd zo’n 320.000 werknemers in dienst. De omzet in 2009 bedroeg $65 miljard.
  • De term “pisbakkenstaal” wordt soms gebruikt om een staalsoort van slechte kwaliteit aan te duiden (net als waaibomenhout gebruikt wordt om slecht hout aan te duiden). Soms wordt pisbakkenstaal afgekort tot PBS, vergelijkbaar met de afkorting RVS voor roestvast staal. In werkelijkheid moet echter voor een stalen urinoir juist een goede staalsoort gekozen worden vanwege de zuren in de urine.
  • “Ledikantenijzer” is de alternatieve term om gooi-en-smijtkwaliteit in staal aan te duiden.

Stel een vraag over bouwstaal

Heeft u een vraag over bouwstaal? Onze productspecialisten zitten dagelijks, van maandag tot en met vrijdag, van 08.00u tot 17.00u voor u klaar om al uw vragen te beantwoorden!

 
     

Vraag het de productspecialist

Stefan Aalbers: 0541 – 21 67 02
Bram Sleiderink: 0541 - 21 67 01

Product Categorieën:

Of neem contact op via het Contactformulier

Stefan Aalbers

Bram Sleiderink